Foto: DELFI
Turpmākās dienas Latvijā būs lietainas, atsevišķās dienās gaidāms spēcīgs vējš, kas sasniegs vētras spēku, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gaisa temperatūra būtiski turpmākās dienas nemainīsies - naktīs joprojām ir maza iespējamība, ka gaisa temperatūra noslīdēs zem 0 grādu temperatūras. Savukārt dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz plus 5, plus 10 grādiem.

Ja līdz šim bija ilgstošs sausums ar atsevišķiem nelieliem nokrišņiem, tad situācija mainīsies - nākamās dienas būs lietainas. Prognozes liecina, ka katru dienu kādā no periodiem ir gaidāms lietus. Stiprs lietus gan netiek prognozēts, tomēr nokrišņu daudzums tuvosies normai.

Gaidāms arī brāzmains vējš, kas atsevišķās dienās var sasniegt arī vētras spēku. Lai gan sākotnēji tika prognozēts, ka pirmā rudens vētra Latviju sasniegs jau šajā nedēļas nogalē, pašreizējās prognozes liecina, ka tā gaidāma nākamās nedēļas sākumā - pirmdien, otrdien un trešdien. Šajās dienās vēja brāzmas var sasniegt ātrumu līdz 22 metriem sekundē.

Novembra otrajā dekādē vēl saglabāsies rietumu gaisa plūsma, kas nozīmē, ka Latvijā valdīs siltas un mitras gaisa masas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!