Turpmākās septiņas dienas Latvijā gaidāmi brāzmaini vēji un būs nokrišņiem bagāts laiks, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Brīvdienās laika apstākļus Latvijā noteiks ciklons, kas no Skandināvijas pārvietosies austrumu virzienā. Sestdien ciklona dienvidu malas ietekmē Latvijā gaidāmi nokrišņi, kas no lietus pakāpeniski pāries slapjā sniegā un sniegā. Pastiprināsies arī vējš, kas pūtīs no rietumiem un brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-17 metriem sekundē, bet piekrastē būs vēl stiprāks - līdz 20 metriem sekundē.

Savukārt pirmdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, rietumiem, naktī piekrastē, bet dienā lielā daļā teritorijas sasniedzot ātrumu līdz 15-19 metriem sekundē. Jūras piekrastē gaidāmas spēcīgākas brāzmas - līdz 20-21 metram sekundē. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 1, mīnus 6 grādiem, bet dienā tā nebūs augstāka par plus 2, mīnus 3 grādiem.

Ziemeļu vēja dēļ gaidāmi pastiprināti nokrišņi, kas galvenokārt būs slapjš sniegs un sniegs, turklāt centrālajos rajonos ilgstoši snigs. Rīgas reģionā visintensīvākā snigšana gaidāma naktī uz pirmdienu, kad sniega sega pieaugs par 6-8 centimetriem.

Līdz ar ziemeļu virziena vēju Latvijā gaidāma aukstāku gaisa masu ieplūšana. Naktī uz pirmdienu, 28.novembri, valsts austrumu daļā, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 10 grādiem, bet rietumos temperatūra mākoņu dēļ būs augstāka - 0, mīnus 5 grādu robežās. Dienas laikā austrumos saglabāsies sals.

Darba nedēļas beigās ciklonu aktīvās darbības dēļ atkal ir gaidāms vējains un nokrišņiem bagāts laiks. Vējš gan iegriezīsies no rietumu puses, tāpēc gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs par dažiem grādiem augstāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!