Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdienas vakarā, kā arī otrdien naktī un no rīta vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss. Mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem, un daži no tiem var atnest ļoti stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, kā arī krusu.

Taču visspēcīgākais pērkona negaiss iespējams vēlā otrdienas pēcpusdienā un vakarā valsts centrālajā un austrumu daļā. Atsevišķās vietās negaiss var izraisīt vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē, virpuļviesuli jeb tornado, krusu ar vairākus centimetrus lieliem graudiem, kā arī īslaicīgus plūdus.

Tuvākajā diennaktī dominēs lēns vējš, kas naktī vietām ļaus veidoties miglai. Saulainākā otrdiena būs valsts austrumu daļā.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, valsts austrumos - līdz +16 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem piekrastē un līdz +28..+31 grādam Austrumlatvijā.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Vējš iegriezīsies no ziemeļiem, tādēļ gaisa temperatūra otrdien nav gaidāma augstāka par +24 grādiem, pilsētas ziemeļos tā nepārsniegs +20 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!