Foto: LETA
Valsts lielākajā daļā kopš decembra beigām nav bijis atkušņa, un pašreizējais nepārtrauktā sala periods ir garākais kopš 2012. gada janvāra un februāra, bet drīzumā tas beigsies, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu Vidzemes rietumos gaisa temperatūra vēl pazeminājās līdz -22 grādiem, bet jau svētdien Kurzemē sāksies atkusnis, naktī uz pirmdienu arī valsts centrālajā daļā gaiss iesils līdz +1 grādam. Gaidāms sniegs, arī neliels lietus un atkala, veidosies migla.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei daudz nokrišņu Latvijā būs otrdien, 26.janvārī. Galvenokārt gaidāms lietus un atkala. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra visā valstī pakāpsies līdz +1..+5 grādiem.

Turpmākajās dienās, sākot ar 28. janvāri, iespējams stiprs vējš un pat vētra, gaisa temperatūra var pakāpties līdz pat +7 grādiem. Prognozes vēl tiks precizētas.

Siltā un vējainā laika, kā arī lietus ietekmē strauji kusīs sniegs. Kurzemē iespējama atsevišķu mazo upju pārplūšana. Liepājā un Ventspilī, kur pēdējās nedēļās sasnidzis daudz sniega, lietus un kūstošā sniega ūdeņi var applūdināt dažus ielu posmus un pagalmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!