Foto: Shutterstock
Pēdējās dienās jūra iesilusi Dienvidkurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē, citviet Latvijas piekrastē ūdens temperatūra svārstās, liecina jaunākie dati no satelītiem un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Ventspilī ūdens temperatūra 2. augusta rītā aizvien nepārsniedz +14 grādu, bet Liepājā tā ir tuvu +20 grādiem.

Ūdens temperatūra Rīgas līča Vidzemes piekrastē Jūrmalā, Rīgā un Carnikavas novadā no rīta +15..+19 grādu, bet posmā no Saulkrastu novada līdz Igaunijas robežai ūdens temperatūra sasniedz +19..+22 grādus.

Rīgas līča piekrastē no Engures novada līdz Kolkasragam silti ūdeņi mijas ar aukstiem, tāpēc nelielā attālumā ūdens temperatūra var atšķirties pat par desmit grādiem.

Pēdējā diennaktī Kolkā ūdens temperatūra pazeminājās no +26 līdz +18 grādiem, bet agrā ceturtdienas rītā atkal pakāpās līdz +23 grādiem. Naktī uz ceturtdienu Rojas ostā ūdens temperatūra noslīdēja līdz +15 grādiem, bet Mērsraga ostā svārstījās ap +20 grādiem.

Ceturtdien gaidāmā saulainā laika un lēnā vēja ietekmē ūdens temperatūra daudzviet piekrastē paaugstināsies par vairākiem grādiem.

Nedēļas nogalē pūtīs rietumu vējš, līdz ar to siltākais ūdens gaidāms Vidzemes piekrastē. Arī Ventspilī ūdens kļūs siltāks, bet lielu viļņu dēļ došanās jūrā Kurzemes rietumkrastā būs bīstama.

Ūdens temperatūra vairumā upju un ezeru joprojām +21..+26 grādi, pēcpusdienās dažviet pat +28 grādi.

Kā ziņots, zilaļģu savairošanās dēļ Veselības inspekcija noteikusi ierobežojumus peldēties vairākās peldvietās. Inspekcija aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens vai aļģu saskalojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!