Foto: LETA
Sestdien ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī Vakarbuļļos un Vecāķos, tāpat kā dienu iepriekš, ir +18 grādu, savukārt Bābelītes ezera ūdens ir +22 grādus silts, informē Rīgas dome.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra Ventspils ostā sestdien plkst.12 bija +16 grādu, Kolkā - +17 grādu, bet Rojā un Mērsragā - tikai +14 grādu. Liepājas ostā deviņos rītā bija +19 grādu silts ūdens.

Latvijas lielākajās upēs un ezeros ūdens sasilis līdz +20..+24 grādiem. Tostarp Daugavā ūdens temperatūra ir +21..+23 grādi, Lielupes ūdens sasilis līdz +21..+24 grādiem, savukārt Aiviekstē un Ventā ūdens temperatūra ir vidēji +21..+22 grādi.

Ķīšezerā, Usmas ezerā un Lielajā Ludzas ezerā izmērīta aptuveni +20 grādu augsta ūdens temperatūra, Alūksnes un Rāznas ezers iesilis līdz +21..+22 grādiem, Liepājas ezers - līdz pat +24 grādiem.

Gaisa temperatūra sestdienas pusdienlaikā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19 grādiem Ventspils ostā līdz +26 grādiem Daugavpilī un Rēzeknē.

Latvijas austrumu daļā vietām nedaudz īslaicīgi līst, šeit iespējama atsevišķu negaisa mākoņu veidošanās, citviet Latvijā sestdien nokrišņi nav gaidāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!