Foto: LETA
Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas austrumos pazeminājusies līdz -8...-9 grādiem, un tas ir pagaidām lielākais sals šoruden, liecina meteoroloģiskā informācija.

Deviņu grādu sals reģistrēts Kārsavā, kā arī Rēzeknes apkaimē. Komforta temperatūra, kas atspoguļo vēja dzesējošo ietekmi, pazeminājusies līdz pat -15 grādiem.

Valsts rietumu un centrālajā daļā gaiss atdzisis līdz -4..-7 grādiem, vienīgi Kurzemes piekrastē ir nedaudz siltāk. Kolkasrags ir vienīgā vieta valstī, kur gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem nulles.

Debesis virs Latvijas pārsvarā skaidras. Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš, Kurzemē un Ziemeļvidzemē brāzmās līdz desmit, Kolkā - līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, austrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz deviņus metrus sekundē. Gaisa temperatūra -5 grādi, kas vējā šķiet kā desmit grādu sals.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,6 grādiem Alūksnē līdz +3,2 grādiem Kolkā.

22.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36..+37 grādi Portugāles un Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir -21 grāds Somijā un -24 grādi Krievijas ziemeļos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!