Lietuvu piektdienas pēcpusdienā plosa spēcīgs negaiss un krusa. Tiek vēstīts, ka pārplūst ielas un dārzi, kā arī zeme vietām ir balta no krusas graudiem. Stihija piektdienas pēcpusdienā jau sasniegusi Latviju.

Līdz šim stiprākie nokrišņi skāruši Lietuvas un Latvijas rietumu daļu, tostarp Saldū stundas laikā nokrišņu daudzums pārsniedza 18 milimetru.

Aculiecinieku publicētajās fotogrāfijas redzamas applūdušas ielas un dārzi, kā arī krusas noklāta balta zeme vietām Lietuvā. Krusas graudu diametrs sasniedzis pusotru centimetru.

Savukārt Liepājā gaisa temperatūra divos pēcpusdienā bija pazeminājusies līdz +12 grādiem, bet Latvijas rietumu un centrālajā daļā tobrīd bija +23..+25 grādi.

Piektdien pēcpusdienā stihija jau sasniegusi Latvijas centrālos rajonus. Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina, ka līdz plkst. 18 Rīgā gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē, spēcīgām lietusgāzēm un ir iespējama arī krusa.

Piektdienas pēcpusdienā, vakarā un vēl arī naktī uz sestdienu Latvijas lielākajā daļā gaidāms lietus, tajā skaitā stipras pērkona lietusgāzes. Negaisa mākoņi vietām atnesīs arī krusu un vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Pērkona lietusgāzes piektdienas vakarā gaidāmas arī Rīgā, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!