Foto: Shutterstock

Sestdien dienas vidū vietām dienvidaustrumu rajonos turpināsies sasalstošs lietus – atkala, kas uz ceļiem, dzelzceļiem, vadiem un koku zariem veidos ļoti stipru apledojumu, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Brīdinājums spēkā līdz sestdienas pulksten 23.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis oranžā līmeņa brīdinājumu par atkalu Latvijas austrumos, savukārt dzeltenā līmeņa brīdinājums par stipru snigšanu ir spēkā Latvijas centrālajā un ziemeļu daļā.

Oranžā līmeņa brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kuri dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Cilvēkiem jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

Dzeltenā līmeņa brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem un nav sevi lieki jāpakļauj riskam.

VUGD aicina būt gataviem, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes.

Pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem. Apledos arī vadi un koku zari – to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

LVĢMC norāda, ka sestdiena būs mākoņaina, teritorijas lielākajā daļā snigs, centrālajos un austrumu rajonos snigšana būs stiprāka – sniega segas biezums palielināsies par 5-9 centimetriem.

Dienvidaustrumu rajonos gaidāms ļoti stiprs sasalstošs lietus jeb atkala.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas pēcpusdienā iegriezīsies no ziemeļrietumiem, rietumiem un pastiprināsies, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra būs 0...-5 grādi pēc Celsija skalas, bet jūras piekrastē un galējos dienvidaustrumos termometra stabiņš pakāpsies līdz +1 grāda atzīmei.

Rīgā dienā debesis būs mākoņainas un stipri snigs – sniega segas biezums palielināsies par 5-9 cm. Gaisa temperatūra nepārsniegs -2...-3 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!