Foto: F64

Ceturtdien, 23. jūlijā, no rīta atsevišķos rajonos gaidāms pērkona negaiss, kas lokāli nesīs krasas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē un stipras lietusgāzes, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Negaisa laikā iespējama krusa.

Pērkona negaiss turpināsies arī dienas laikā.

VUGD norāda, ka brīdinājums spēkā līdz 23. jūlija pusnaktij.

VUGD aicina iedzīvotājus būt gataviem ļoti stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu.

Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas tiks nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Jau vēstīts, ka ceturtdien no rietumiem Latviju šķērsos gubu-lietus mākoņu zonas, kas daudzviet nesīs īslaicīgu lietu, atsevišķos rajonos arī stipras pērkona lietusgāzes.

Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas zem lietus mākoņiem, sevišķi negaisa laikā, brāzmās pastiprināsies līdz 20 m/s.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +16...+20 grādu robežās.

Rīgā dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas nesīs īslaicīgu lietu un pērkona negaisu. Iespējama arī krusa. Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s.

Gaisa temperatūra nebūs augstāka par +17...+18 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!