Foto: DELFI
Visu šo nedēļu gaisa temperatūra Latvijā naktīs vietām pazeminājās zem -20 grādu atzīmes un saglabājās stabili ziemas laika apstākļi. Ziema turpināsies arī nākamajā nedēļā, turklāt tā nesīs arī sniegu visā Latvijas teritorijā, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Centra speciālisti norāda, ka ziemīgi laika apstākļi martā Latvijā nav neierasta parādība, jo par -20 grādiem stiprāks sals tiek novērots vidēji katru otro gadu.

Pēdējās divās marta nedēļas sals mazināsies, tomēr stabili pozitīvas gaisa temperatūras dienas laikā nākamajā nedēļā vēl nav gaidāmas - ziema turpināsies, turklāt tā nesīs arī sniegu visā Latvijas teritorijā.

Sestdien vairāk mākoņu un arī sniegs ar nelielu puteni ir gaidāms valsts austrumu rajonos, citviet Latvijā mākoņu būs maz un nokrišņi nav gaidāmi.

Saglabāsies vēl brāzmains ziemeļu puses vējš. Nakts uz sestdienu būs salīdzinoši siltāka, jo temperatūra nepazemināsies zem -12 grādu atzīmes, savukārt dienā saglabāsies neliels sals 0...-5 grādu robežās.

Svētdien nokrišņu zona no Latvijas būs atkāpusies, vējš pierims, un diena atkal būs saulaina. Līdz ar to nakts atkal būs aukstāka un vietām temperatūra pazemināsies līdz -20 grādiem, tomēr dienā gaiss pavasara saulē iesils līdzīgi kā sestdien.

Pirmdien vēl būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas, tās sāksies otrdien, kad Vidusjūras reģionā atkal izveidosies ciklons, kas pēc tam virzīsies uz ziemeļiem.

Salīdzinot ar aktīvo ciklonu piektdien, šoreiz tā trajektorija atradīsies vairāk uz rietumiem, un ar to saistītā nokrišņu zona skars arī Latviju - trešdien jau visā teritorijā gaidāms sniegs un putenis, jo pastiprināsies arī austrumu puses vējš, brāzmās sasniedzot pat vētras spēku.

Mākoņainos un vējainos laika apstākļos temperatūra naktīs gaidāma lielākoties -7...-15, bet dienas laikā -2...-7 grādu robežās.

Darba nedēļas beigās nokrišņi mitēsies, mazināsies arī vēja ātrums, tomēr sals no mūsu reģiona vēl neatkāpsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!