Foto: PantherMedia/Scanpix
Ziemassvētku laikā Latvijā, visticamāk, saglabāsies sals un sniegs, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Tuvākajās diennaktīs Latvijā palaikam snigs, sniega segas biezums palielināsies par 5-10 centimetriem. Gaisa temperatūra būs +1..-9 grādi, vien naktī uz pirmdienu iespējams lielāks sals.

Krievijā pastiprināsies anticiklons un sals. Pastāv iespēja, ka decembra vidū un pirms Ziemassvētkiem arī Latviju skars liels aukstums, kas ieplūdīs no Krievijas. Tomēr Latvija pārsvarā būs anticiklona siltajā sektorā un, no rietumiem pietuvojoties ciklonam, iespējama silta gaisa ieplūšana no dienvidiem, neliels atkusnis, lietus vai sasalstošs lietus.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi Latvija pirmssvētku nedēļā un Ziemassvētkos būs uz robežas starp aukstām un siltām gaisa masām, pārsvarā saglabāsies sals, valsts austrumus brīžiem skars liels aukstums. Reizēm snigs, iespējama arī atkala, ko tautasdziesmās dēvē par sudrabiņa lietu.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa sestdien veiktie aprēķini liecināja par valsts austrumos gaidāmu salu līdz -25 grādiem nedēļā pirms Ziemassvētkiem.

Saskaņā ar ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes modeļa "Climate Forecast System" prognozi decembris kopumā Latvijā būs 2-3 grādus aukstāks par normu, kas ir -2,4 grādi, bet janvāris un februāris gaidāms aptuveni divus grādus siltāks par ilggadējo vidējo rādītāju - mīnus 4,7 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!