Foto: DELFI
Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā minimālā gaisa temperatūra bija -11..-14 grādu, Ziemeļvidzemē uz A3 šosejas Strenču apkaimē reģistrēti -15 grādi, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati. Tā ir zemākā Latvijā fiksētā gaisa temperatūra kopš šā gada 9.marta.

Debesīm apmācoties, gaisa temperatūra daudzviet paaugstinājās, vietām par septiņiem grādiem pāris stundu laikā. Pulksten septiņos svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā bija -5..-9 grādi, Vidzemē vietām vēl -10..-15 grādu.

Debesis pārsvarā ir apmākušās, mazāk mākoņu valsts austrumu daļā, bet tieši šeit vietām nedaudz snieg. Daudzviet valstī saglabājas sarma, vietām arī neliela migla. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā mākoņains laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš līdz četriem metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz -6..-7 grādiem. Starptautiskajā lidostā "Rīga" sestdienas vakarā tika reģistrēti -11,5 grādi - līdz šim zemākā gaisa temperatūra galvaspilsētā šajā sezonā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -8,2 grādiem Bauskā līdz -1,3 grādiem Kolkā, Eiropā - no -22 grādiem dažviet Norvēģijā līdz +20 grādiem Spānijas dienvidu piekrastē un Kiprā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā svētdienas rītā ir -29 grādi dažviet Skandināvijas kalnos un -35 grādi Krievijas ziemeļos pie Urāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!