Foto: F64
Pirmdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā, līdzīgi kā diennakti iepriekš, reģistrēta Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur septiņos rītā termometrs rādīja -26,2 grādus. Vidzemē pārspēts 11.marta aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju ziņoto 26 grādu sals valdījis arī Rūjienas un Vecpiebalgas pusē. Tik liels sals martā pēdējo reizi pieredzēts 2005.gadā. Aizvadītajā kalendārajā ziemā šāds aukstums Latvijā reģistrēts tikai pāris janvāra naktīs.

-23..-24,5 grādi pirmdienas rītā fiksēti Ainažu, Rūjienas un Valkas meteostacijā. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem nepilnu 25 grādu sals bija arī vietām Alūksnes un Cēsu pusē. Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem saglabājas apmierinoši, brauktuves sausas.

Latvijas rietumu un dienvidu daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -11..-17 grādiem, Latgales ziemeļos - līdz -21 grādam. Debesis virs Latvijas ir praktiski skaidras. Pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, pūš ziemeļaustrumu vējš 2-5 metri sekundē. Gaisa temperatūra laikā ap saullēktu pazeminājās līdz -14 grādiem, piepilsētā - līdz -15..-17 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -7,5 grādiem Rūjienā līdz -4,1 grādam Pāvilostā, pārējā Eiropā - no -13 grādiem vietām Krievijā un Skandināvijā līdz +23 grādiem Balkānu valstīs un Itālijas dienvidos, Grieķijā gaiss sasila līdz pat +25 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā pirmdienas rītā bija -27 grādi Igaunijā un aptuveni -30 grādu dažviet Krievijā un kalnos Norvēģijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!