Foto: LETA
Pēc vētras "Nils" plosīšanās Dānijā, kur tā uz brīdi pārauga orkānā ar brāzmām līdz 46 metriem sekundē (m/s), naktī Zviedrijas dienvidu piekrastē reģistrētas vēja brāzmas līdz 40 m/s, un agrā pirmdienas rītā stiprais vējš sasniedzis Kurzemi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Līdz plkst. 5.30 lielākās vēja brāzmas Latvijā bija 24 m/s Liepājā, no rīta Kurzemes rietumu piekrastē gaidāma tālāka dienvidrietumu, tad rietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 25-30 m/s, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas rītā pūš dienvidu vējš ar brāzmām līdz 12-17 m/s. Debesis apmākušās, daudzviet ir nokrišņi, galvenokārt lietus valsts centrālajā daļā. Kurzemes dienvidrietumos atkal reģistrēts pērkona negaiss - svētdienas vakarā Liepājas apkaimē jau bija pērkona lietusgāzes un krusa.

Gaisa temperatūra no 0..+2 grādiem valsts austrumos līdz +6..+8 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Rīgā dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 14 m/s, Kundziņsalā reģistrēti 19 m/s. Apmācies un lietains laiks, gaiss sasilis līdz +4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,8 grādiem Alūksnē līdz +7,0 grādiem Liepājā.

29. novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +23 grādi Spānijas dienvidos un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -17 grādu Skandināvijas kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!