Foto: Edijs Pālens
Sākot ar otrdienas pēcpusdienu Latgalē, Zemgalē un Vidzemē iespējami līdz šim spēcīgākie pērkona negaisi, brīdina sinoptiķi.

Tie virzīsies no dienvidaustrumiem uz ziemeļiem. Lielākie negaisi tiek prognozēti laika periodā no plkst.15 otrdien līdz plkst.2 naktī uz trešdienu.

Atsevišķās vietās negaiss var izraisīt vēja brāzmas līdz 25-30 metriem sekundē, virpuļviesuli jeb tornado, krusu ar vairākus centimetrus lieliem graudiem, kā arī īslaicīgus plūdus.

Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienests izplatījis brīdinājumu par gaidāmu spēcīgu pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm, krusu un vēja brāzmām līdz 27 metriem sekundē. Arī Igaunijas Vides aģentūra brīdina par postošiem negaisa mākoņiem un vēja brāzmām virs 20 metriem sekundē.

Saulainākā otrdiena ir Latvijas austrumos, kur pēcpusdienā gaiss sakarsīs līdz aptuveni +30 grādiem, savukārt Rietumlatvijā debesis lielākoties sedz mākoņi, un vietām Ziemeļkurzemes piekrastē gaisa temperatūra nepārsniegs +20 grādu. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, Austrumlatvijā - mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā tuvākajā diennaktī palaikam līs, iespējamas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss. Otrdienas pēcpusdienā vai vakarā galvaspilsētu var skart spēcīgs negaiss ar vēju un krusu. Pūtīs mainīga virziena vējš, uzspīdēs saule, gaiss otrdien iesils līdz +25 grādiem, jūras līča piekrastē - līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu perifērija, atmosfēras spiediens nedaudz svārstās.

Saules ultravioletais starojums ir augsts un dienas vidū sasniegs septīto līmeni. Cilvēki ar jutīgu ādu, dienas vidū atrodoties saulē, apdegumus uz atklātām ķermeņa daļām var iegūt 15 minūtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!