Latvijas iedzīvotāji uzturā lieto daudzu mirušu dzīvnieku ķermeņus, tomēr pret vāverēm izturas ar pietāti. Citviet pasaulē gatavo gan nobrauktas vāveres, gan, tās gatavojot, aizdedzina mājas, bet latviešu kūtrumu šajā ziņā skaidro populārais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā).
"Tas, kādēļ pie mums neēd, piemēram, vāveru gaļu, nav aizspriedumu, bet gan tradīciju pamatā. Tās bāzētas uz visu latviešu kultūru kopumā. Līdzīgi kā Dziesmu svētkos nedziedam popdziesmas, arī vāveres gaļas vietā grillēsim mums ierasto cūkas, vistas vai liellopu gaļu," stāsta Sirmais.
Tomēr pavārs nenoliedz, ka arī mūsu ikdienā pamazām ielaužas popkultūra, kā rezultātā ierastās tradīcijas sajaucas ar citu valstu pieredzi, un šīs kultūras miksēšanās iespaidā esam kļuvuši elastīgāki un sākuši audzēt ārvalstu dzīvniekus un augus, ēst austeres un vīngliemežus.