Foto: Publicitātes foto
Vēl patīkamāka par dāvanu saņemšanu ir tikai dāvanu gādāšana. Kas gan cits spēj radīt tādu Ziemassvētku sajūtu kā gatavošanās svētkiem, to gaidīšana un dāvāšanas prieks? Jau par ikgadēju tradīciju ir kļuvis Ziemassvētku tirdziņš "Cits Bazārs", kurā savus meistardarbus piedāvā skolēni.

Šogad tirdziņu atkal būs iespējams apmeklēt klātienē Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" 3. decembrī no pulksten 11 līdz 17. Ikgadējā skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņā "Cits Bazārs" vienuviet varēs atrast 270 jauno uzņēmēju radītās preces un pakalpojumus. Tirdziņu organizē lielākās izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Taču nu laiks aplūkot dažas inovatīvas dāvanu idejas, kuras skolēni sagatavojuši savām rokām!

Svece ar krāsainu liesmu

Foto: Publicitātes foto

Svece dāvanā – kāpēc gan ne? Tā tomēr ir klasiska, mūžam nemainīga vērtība un viena no iecienītākajām dāvanām Ziemassvētkos. Svece, kas simbolizē gaismu, siltumu, mieru un omulību, jebkuru telpu padarīs mājīgu. Jāatzīmē gan, ka "Flame" svece nav vienkārša svece – tai ir krāsainas liesmas, kas īpaši piesaista acu skatienus.

Puķupods ar automātisku aplaistīšanas funkciju


Foto: Publicitātes foto

Noteikti visi paziņu lokā zinām cilvēku, kurš sūdzas par likstām puķu audzēšanā. Aizmāršīgajiem noteikti lieliska dāvana svētkos būtu cementa puķupods ar tajā iestrādātu automātisko aplaistīšanas funkciju, kas, savienojoties ar mobilā tālruņa lietotni, kontrolē aplaistīšanas biežumu. Šādu iespēju piedāvā "Herble" puķupoda autori. Vienmēr zaļojoši istabas augi pat visaizmāršīgāko cilvēku mājās – vai tas nav jauki?

"Kimy" ķimeņu izspiedu skrubja ziepes

Foto: Publicitātes foto

Ķimenēm piemīt ne mazums dziedniecisko efektu, turklāt tās satur daudz ēterisko eļļu. Svētkos vari iepriecināt savu mammu, māsu, draudzeni vai kolēģi, uzdāvinot ķimeņu izspiedu skrubja ziepes. Šāda dāvana iepriecinās ikvienu, kas mīl dabiskumu it visās tās izpausmēs.

Augļu statīvs ar kukaiņu atbaidīšanas elementu


Foto: Publicitātes foto

Veselīgs uzturs ir labas pašsajūtas pamatu pamats. To zinām ne vien mēs, bet šķiet, arī mazās un apnicīgās augļu mušinas. Visai kaitinoša problēma, kurai ir atrasts inovatīvs risinājums, proti, elegants augļu statīvs "T.A.K.E" ar iebūvētu kukaiņu atbaidīšanas funkciju. Šādu dāvanu novērtēs visi, kuri augļus grib ēst vienatnē vai dalīties tikai ar tuvākajiem cilvēkiem – ar uzsvaru uz vārdu cilvēkiem.

"Epoxy universe" – mūsdienīga interjera dizaina lampas

Foto: Publicitātes foto

Omulīga dzīves telpa rada priekšnosacījumu arī harmonijai sirdī. Visiem, kam to vēlas, noteikti pie sirds ies mūsdienīga interjera dizaina lampas, kas izstrādātas no koka savienojumā ar epoksīdu. Šāda kombinācija šobrīd interjerā ir īpaši aktuāla, jo dabiskais satiekas ar cilvēka radīto.

Glāzes aizsargpārklājs ar atvērumu salmiņam

Foto: Publicitātes foto

Mēs jūtamies labi, kad zinām, ka mūsu mīļie ir drošībā. Šī dāvana būs īpaši aktuāla jaunāka gadagājuma cilēkiem, kuri mīl saviesīgu dzīvi un apmeklē klubus, festivālus un citus pasākumus, kuros apgrozas lielas cilvēku masas. Sargi savus mīļos un uzdāvini glāzes aizsargpārklāju, darinātu no auduma un ar atvērumu salmiņam – tas var novērst nevēlamu vielu nokļūšanu dzērienā. Šādu dāvanas ideju piedāvā "Esera" autori.

"TheBottle" – ūdens pudele ar atgādinājuma skalu

Foto: Publicitātes foto

Ūdens mūsu organismam ir tikpat svarīgs kā gaiss. Ja zini kādu, kuram nemitīgi jāatgādina, ka jādzer ūdens, tad lieliska dāvana būs eleganta ūdens pudele ikdienas lietošanai ar skalu, kas norāda, cik daudz ūdens ik stundu jāizdzer.

Siltumelementu paliktnītis atkārtotai dzēriena uzsildīšanai

Foto: Publicitātes foto

Itin bieži novērota situācija ikvienā birojā – kolēģis ierodas darbā, pagatavo sev gardi smaržojošu rīta kafiju, piesēžas pie darba galda, pārbauda e-pastus un aizraujas ar darbiem tā, ka gardā kafija nu jau ir pagātne. Šo problēmu var atrisināt, uzdāvinot čaklajam darbonim "KiWi" siltumelementu paliknīti, kas atkārtoti uzsildīs atdzisušo dzērienu. Un diena var turpināties bez šādiem maziem starpgadījumiem!

Kāršu kava

Foto: Publicitātes foto

"KARCHO" 54 kāršu kava ar stilizētiem latviešu daiļliteratūras tēliem. Spēlē, izklaidējies un vienlaicīgi izglītojies par Latvijas kultūrmantojumu!

"Lunch Drop" pusdienu somas

Foto: Publicitātes foto

Kad no somas tiek celtas grāmatas, kurās grāmatzīmju vietā ieķērušās banānu mizas vai pusapēstas desmaizītes, laiks apdomāt jaunas pusdienu somas nepieciešamību. Ikviens novērtēs šīs viegli salokāmās un pārnēsājamās pusdienu somas funkcionalitāti, kas turklāt izgatavota no ūdeni atgrūdoša auduma. Laba dāvana gan lieliem, gan maziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!