Foto: Shutterstock
Rudenī mājīguma izjūtu rada lietas, kas kontrastē ar laika apstākļiem. Īpaši jau viss, kas rada siltas asociācijas, – kamīns, sveces un vīns. Tāpat vērts padomāt par savu ziemas dārzu, kas ļautu arī gada vēsākajos mēnešos saglabāt vasaras sajūtu sirdī.

"Šim nolūkam var pielāgot jebkuru telpu, ja vien ir apņemšanās un saules gaisma, kas augiem ļautu attīstīties. Dārzam ne vienmēr jābūt atsevišķai telpai, tikpat labi tas var būt kāds trauks, kur vienkopus aug dažādi zaļumi. Nolikts uz palodzes, tas vistiešākajā veidā būs urbānais dārzs," iesaka interjera dizainere Anna Butele.

Savas TOP lietas urbānam un mājīgam interjeram rudenī iesaka arī dizainere Baiba Prindule, kura veidojusi interjeru šomēnes aktuālākajai un svaigākajai atpūtas un iedvesmas vietai Rīgā - mirkļa kafejnīcai #Fresh Urbānais dārzs.

Sveces

Foto: Shutterstock

Atmosfēras pamatā ir gaisma. Rudenī nepieciešama pieklusināta un silta gaisma. Tas ir tāds sentimenta laiks, kad sevi un citus palutināt un pažēlot.

Segas rada siltuma un omulības izjūtu.

Foto: Shutterstock

Tēja - tā var būt gan kā interjera papildinājums, gan kā silts mierinājums lietainās dienās, kad neko citu negribas, kā ieritināties zem segas ar siltu tējas krūzi rokās.

Foto: Shutterstock

Efejas - tā pilsētas vide iegūst papildu romantiku.

Foto: Shutterstock

Spuldzītes ar kvēldiegu siltākai atmosfērai.

Lampiņu virtenes vienlaikus rada svētku un miera sajūtu.

Foto: Shutterstock

Puķu dobes

Foto: Shutterstock

Tās var veidot arī uz palodzes. Ikviens pilsētnieks var kļūt par "urbāno dārznieku", ja vien ir iedvesma un izdoma.

Stikla displeji

Mūsdienās arī ekrāni un stikla displeji rada mājīguma izjūtu, it sevišķi, ja tajos skatāmas romantiskas filmas vai iedvesmojoši mūzikas koncerti.

Āboli

Foto: Shutterstock

Svaigi āboli ir neatņemams rudens interjera elements, turklāt tie patīkami smaržo, atgādinot vasaru, bezrūpību, sauli un mieru.

Grezni trauki ar cepumiem

Foto: Shutterstock

Neviens dizaina priekšmets nerada tādu mājīgumu kā cilvēks. Viss ir detaļās. Zaļi āboli, mājās cepti cepumi...

Dizaineres Baibas Prindules pārdomas par to, kā radīt mājīgu interjeru tieši rudenī un izveidot savu urbāno dārzu - pasakainu vidi skaistākai dzīvei, varēs uzklausīt arī klātienē, 29.augustā plkst. 19 apmeklējot mirkļa kafejnīcu Urbānais dārzs, kas iekārtojusies Rīgā, Stabu un Skolas ielu krustojumā un atgādina zaļumu idilles pilsētas džungļos un romantiska lauku dārza apvienojumu. Urbānais dārzs darbosies līdz 2.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!