Foto: Kadrs no video/ Shutterstock
Gaumīgas un skaistas lietas var iegādāties ne tikai veikalā, bet arī darināt pats. "Tavs Dārzs" piedāvā 10 oriģinālas idejas koka palešu pielietošanai, kuras varēs izmantot ne tikai dārza labiekārtošanā, bet arī mājas dizaina elementu izveidei iekštelpās.

Gaumīgs dīvāns un galdiņš

No koka paletēm var izveidot skaistu atpūtas stūrīti ar galdiņu un dīvānu. Lai nebūtu jāsēž tikai uz koka paletēm - uz tām saliec spilvenus, mīkstu pārklāju vai matraci. Koka paletes skaisti izskatīsies gan krāsotas, gan nekrāsotas.

Foto: Shutterstock

Paletes kā augu turētājs

Paletes lieliski izskatīsies arī kā dārza dekors, piemēram, tajās var iekarināt dažādus augus un podiņus. Īpaši labi izskatīsies, ja tajā tiks novietoti augi, kas ir nokareni.

Šeit vari atrast virtuālo pamācību, lai izveidotu vertikālo augu dārzu no paletēm. Savukārt šeit būs video pamācība, kurā sniegti padomi pie sienas piestiprināma dārza izveidei no koka paletēm.

Foto: Shutterstock

Pārvietojamais augu dārzs

No paletēm var izveidot konstrukciju uz riteņiem, kur iekšā sastādīti dažādi augi vai novietoti podiņi. Šādi dārzs neatradīsies vienā vietā, bet to varēs pārvietot uz dažādiem dārza stūrīšiem.

Foto: Shutterstock

Palešu minidārzs

Mazs minidārzs kalpos kā dārza dizaina elements. Paletēs nepieciešams piebērt zemi, bet starp tām iesēt vai sastādīt dažādus augus. No paletēm var izveidot ne tikai ziedu minidārzu, bet arī garšaugu dārziņu.

Šūpoles

Kāpēc gan dārzā neizveidot šūpoles, kas būtu no koka paletēm? Tajās varēs laiskoties gan lieli, gan mazi atpūtnieki. Šūpoles var taisīt dažāda izmēra. Lieliski izskatīsies, ja uz tām virsū uzliks kaut ko mīkstu, piemēram, plediņu.

Taka no paletēm

Koka palešu taka izskatīsies labi ne tikai uz zālāja, bet arī vietām, kuras mēdz applūst. Tiesa, atceries, ka tās nāksies kārtīgi savienot, lai taka neizjuktu. Zemāk redzamajā video varēsi smelties dažādas idejas koka palešu takas izveidei.

Malkas turētājs

Ja dārzā ir paredzēta vieta ugunskuram, tad netālu no tā var izveidot malkas turētāju no koka paletēm.

Atpūtas krēsls

No koka paletēm var izveidot ne tikai dīvānu, bet arī atpūtas krēslus, kas labi izskatīsies ne tikai dārzā, bet arī mājas iekštelpās. Tos var nokrāsot dažādās krāsās vai arī nolakot.

Video zemāk var redzēt pamācību atpūtas krēsla izveidei. Protams, šāda krēsla izveide būs darbietilpīga, bet tas būs to vērts!

Dārza minibārs

Karstajā laikā minibārs dārzā būs izcila ideja, jo tajā varēs novietot ne tikai glāzes, bet arī kādus grādīgākus dzērienus vai atspirdzinošas sulas.

Gultiņa mājas mīlulim

Saimnieki var padomāt arī par mājas mīluļa labsajūtu, piemēram, izveidojot viņam pašam savu atpūtas stūrīti. No paletēm var izveidot ne tikai suņubūdu, bet arī nelielu gultiņu, kur mājas mīlulis varēs atpūsties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!