Foto: Shutterstock

Katram ir savādāka gaume, iekārtojot māju vai dzīvokli, tāpat mums atšķiras arī priekšstats par to, kādām lietām jābūt mūsu rīcībā, pirmo reizi uzsākot patstāvīgu dzīvi vai pārvācoties uz jaunu mājvietu. Lai kāda būtu konkrētā situācija un iespējas, tomēr ir dažas lietas, bez kurām neiztiks pat vislielākais minimālisma piekritējs. Ja finanšu līdzekļi ir ierobežoti, izlīdzies ar mazākiem ieguldījumiem, izmantojot lielveikalu piedāvājumu, atlaižu preces vai pēc sludinājumiem pirktas lietas. Portāls "Houzz" ir apkopojis sarakstu ar lietām, kas vajadzīgas un iegādājamas dzīvesvietas "apdzīvošanai", ja neskaita mēbeles.

1. Gaismas lukturītis - noteikti nodrošinies ar kabatas lukturīti, svecēm vai sērkociņiem gadījumam, ja mājās pazūd elektrība. Nav jānotiek ārkārtas gadījumam, pietiek vien ar "izsistiem korķiem", lai nāktos meklēt pēc rezerves gaismas avota.

2. Dvieļi - bez mazgāšanās neiztikt, līdz ar to dvieļi būs vieni no pirmajiem priekšmetiem, kas nepieciešami jaunā dzīvesvietā. Ja nevēlies iegādāties veselu dvieļu kolekciju, minimums būtu divi dvieļi vannas istabai un divi - virtuvei.

3. Ēdamrīki - tāpat kā mazgāšanās, arī ēšanair viena no mūsu absolūtajām dzīves nepieciešamībām. Tā kā nedzīvojam Āzijas valstīs, kur ēšana notiek ar irbulīšiem, tad nodrošinies ar pāris galda piederumu komplektiem. Iespējams, pat ja baudīsi pusfabrikātu maltītes, tomēr vēlēsies ēst ar "kārtīgiem" piederumiem nevis plastmasas nazīti un dakšiņu.

4. Mazs darbarīku komplekts - ja vien tev nav plašs draugu loks ar "zelta rokām", tad ieteicams mājās turēt mazu darbarīku komplektu - āmuru, pāris skrūvgriežus un knaibles. Arī šis nelielais arsenāls palīdzēs piekārt pie sienas fotogrāfiju, apturēt pilošu tualetes podu utt..

5. Gultas veļa - pašsaprotama lieta, bez kuras neiztikt. Vēlams iegādāties divus komplekts nomaiņai. Vieglāk kopjama būs kokvilnas gultasveļa, ko var mazgāt augstākā temperatūrā.

6. Neliels uzkopšanas komplekts - ja esi students un uzsāc patstāvīgu dzīvi, drīz vien aptversi, ka blakus vairs nav mammas un grīdas pašas nemazgājas. Tādēļ vajadzētu iegādāties vismaz slotu, spaini un pāris švammes vannas istabas uzkopšanai. Virtuves tīrīšanas darbiem visnoderīgākās būs mikrošķiedras drāniņas.

7. Rezerves atslēgu komplekts - nekad nesaki nekad! Pat vispedantiskākajam cilvēkam var gadīties nozaudēt atslēgas. Ko darīt, ja jāskrien uz lekcijām vai darbu, un ikdienā lietojamās atslēgas kā zemē iekritušas? Tāpēc ieteikums uztaisīt rezerves atslēgu vai atslēgas, kuras turēt zināmā vietā krīzes situācijām.

8. Nē "plikām sienām" - īrētā dzīvoklis var šķist divtik bezpersonisks, ja tajā nebūs privātu lietu, kas kaut ko pastāsta par tā iemītnieku. Tev nav jāiegādājas īstas gleznas vai dārgas gleznas - pie sienas vari likt plakātus, Instagram bilžu izdrukas vai savu mīļāko mākslas darbu reprodukcijas.

9. Ērts sēžamais - varbūt nepietiks līdzekļu ērtam jaunam dīvānam, bet ieteicams tomēr parūpēties par vienu vietu dzīvoklī, kura ir īpaši ērta un piemērota sēdēšanai: tajā varēsi pavadīt brīvo laiku, lasot grāmatas vai klausoties mūziku, runājot pa telefonu vai vienkārši klausoties klusumā. Labs "ekonomiskais" variants - mīkstais sēžammaiss.

10. Pāris īpašas lietas - priekšmeti, kas ienes mūsu ikdienā prieku, ir jānovieto tur, kur mēs to ikdienā redzam un pamanām. Varbūt tas ir tava mazā brāļa zīmējums, ierāmēta ģimenes atvaļinājuma fotogrāfija vai paša gatavota vāze. Izmanto palodzes vai plauktus šādu mīļlietiņu izvietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!