Foto: Rundāles pils publicitātes attēls

Rundāles pils franču dārzā rudens sākumā ik gadu notiek stādu gadatirgus, un arī šis gads nebūs izņēmums. Jau 11. septembrī ikviens interesents varēs iegādāties ne tikai stādus, bet arī noderīgus dārza instrumentus, pītus grozus un citus labumus.

Kā liecina informācija Rundāles pils muzeja mājaslapā, gadatirgus notiks no pulksten 10 līdz pulksten 17. "Ikviens laipni aicināts apvienot dārza apskati un veiksmīgu iepirkšanos!" aicina muzeja pārstāvji.

Pasākuma organizatori atgādina, ka rudens ir piemērotākais laiks, lai plānotu savus stādījumus un sāktu īstenot ieceres, izvēloties un iegādājoties ziemcietes un košumkrūmus, augļkokus un ogulājus.

Ko varēs iegādāties gadatirgū? Tirgotāji piedāvās augļu kokus, ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, daudzgadīgās puķes un citus stādus, kā arī dārza kopšanā noderīgus instrumentus, dažādus dekorus un pītus grozus. Tirgotāju sarakstu var aplūkot šeit.

Pasākuma laikā varēs saņemt padomus un konsultācijas no pieredzējušiem stādaudzētājiem, kuri daudzu gadu garumā ir uzkrājuši vērtīgas atziņas un ar tām labprāt dalīsies.

Tirgus apmeklējumu pasākuma rīkotāji aicina apvienot ar nesteidzīgu pastaigu pils dārzā. Centrālajā laukumā darbosies stādu novietne, kur būs iespējams uz noteiktu laiku atstāt pirkumus, lai bez smagām nastām varētu izstaigāt gan rožu dārzu, gan apskatīt citus pašlaik krāšņākos parka stādījumus – Hortenziju bosketu, Zilo bosketu un Sarkano dobi, Piknika laukumu un ornamentālo parteru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!