Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 13. janvārī pulksten 12 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs aicina izzināt augu valstību ekskursijā "Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?". Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Pastaigājoties pa LU Botāniskā dārza Palmu mājas siltumnīcām, acīm paveras gan labi pazīstami augi, gan eksotiski augi, kas pārsteidz pat erudītākos augu pazinējus. Ekskursijā "Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?" zinoša gida pavadībā varēs iepazīt interesantākos botāniskā dārza augus un to stāstus, uzzināt, kurš Palmu mājas iemītnieks ir senāks par pašu siltumnīcu, kuri augi uz Zemes ir mituši vēl pirms dinozauriem, kā arī izzināt daudzus citus augu pasaules noslēpumus.

Lai gan ārā valda ziema, LU Botāniskais dārzs nesnauž – Palmu mājā gatavojas citroni un granātāboli, ziedus vērušas kamēlijas un citi ziedaugi. Ekskursijas apmeklētāji varēs apskatīt briestošos eksotiskos augļus, ko ikdienā redzam tikai veikalu plauktos, un priecēt acis ar krāšņajiem ziemas ziedētājiem. Ekskursijas laikā varēs arī paviesosies Acāliju mājā, kur sākas aukstās sezonas gaidītākā ziedēšana – ar katru dienu arvien vairāk ziedus ver krāšņās acālijas.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš, rakstot uz agnese.reke@lu.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Dalības maksa ekskursijā vienai personai ir trīs eiro. Papildus jāiegādājas ieejas biļete. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas. Ekskursijas ilgums aptuveni 1,5 h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!