Foto: Shutterstock
Vasarā dārzs un puķudobes mūs nebeidz priecēt ar savu krāšņumu un aromātu, bet daži ziedi ir īpašāki par citiem, jo tie zied ilgāk un krāšņāk. Nereti tie pat priecē mūs līdz pirmajām rudens salnām.

Portāla "Goodhousekeeping" autori uzskaita augus, kuri ar savu krāšņumu dārza saimniekus un viesus priecēs ilgāku laika posmu. Savukārt "Tavs Dārzs" no padomu lādes ir izcēlis faktus un knifus par šo augu audzēšanu un kopšanu.

Kuri no šiem augiem ir iemīļoti arī tavā dārzā?

Ilgstoši ziedošie augi, kas ir īsta klasika vasaras dārzos

Foto: Shutterstock

Ir tādi ilgstoši ziedošie augi, kas tiek sēti un stādīti gadu no gada. Tas nekas, ka augs ir viengadīgs, bet vienmēr tam dārzā tiks atvēlēta īpaša vieta. Tās būtu:

  • Cīnijas. Tām ir ne tikai bagātīgs toņu klāsts, bet tās arī ir ļoti izturīgas. Īpaši labi tās izskatās dažādos pušķos.
  • Verbēnas. Arī verbēnām krāsu toņu klāsts ir visdažādākās. Allaž tiek uzsvērta verbēnu ilgā ziedēšana, jo tās var ziedēt no maija līdz pat vēlam rudenim. Vairāk par verbēnām vari izlasīt šeit.
  • Samtenes. Noteikti piekritīsiet, ka samtenes pieder pie augiem, kas ir īsta klasiska dārzos. Šie augi ir ļoti iecienīti dārzu īpašnieku vidū, jo tie ir viegli audzējami. Šeit vari izlasīt plašāk par samteņu audzēšanu.
  • Petūnijas. Tās ļoti labi izskatās ne tikai puķupodos, bet arī izstādītas blakus citiem augiem. Lai petūnijas krāšņi un bagātīgi ziedētu – izknieb vai izgriez nokaltušos ziedus. Šeit varēsi izlasīt plašāk, kāpēc to būtu vēlams darīt.
  • Puķu tabaka. Šo augu var stādīt ne tikai tāpēc, ka tas ilgstoši priecēs ar savu skaistumu, bet arī tāpēc, ka aromātiskā smarža caurvīsies visam dārzam un piesaistīs skaistus tauriņus.

Citi ilgstoši ziedošie augi, kas ir iecienīti dārzos

Foto: Shutterstock

"Tavs Dārzs" piedāvā iepazīt arī citus augus, kuri ir guvuši ievērību vasaras dārziņos:Amarants. Šis augs ar savu neparasto izskatu dārzam piešķirs "odziņu". Tas ļoti krāšņi izskatīsies arī ziedu pušķos. Tāpat amaranta krāsas var variēt no ķiršu sarkana līdz pat oranžam. Atliek vien sev izvēlēties tīkamāko!
Celozijas jeb gaiļa sekstes. Arī celozijas ir ļoti neparasti augi, kuri atgādina gaiļa seksti. Šie augi ir ne tikai izturīgi pret laikapstākļiem, bet arī slimībām. Plašāk par celozijām vari lasīt šeit.


Kleome. Augs var būt dažādās krāsās, kā arī īpaši labi tas augs kompānijā ar graudzālēm. Ar savu krāšņumu priecēs no jūlija līdz pat vēlam septembrim.

A post shared by Sarah Finlayson (@sfinlayson52) on Jul 23, 2018 at 1:41am PDT


Divplūksnu kosmeja. Tā ir viena no populārākajām viengadīgajām puķēm. Ziedēs no jūlija līdz pat salnām. Plašāk par augu vari izlasīt šeit.

A post shared by @outinthenature on Jul 20, 2018 at 1:09pm PDT


Sērdzeltenā kosmeja. Ļoti līdzīga šķitīs kliņģerītēm. Tā ziedēs līdz pat septembrim, kā arī šo augu ir ļoti viegli pavairot no sēklām.


Gazānijas. Spilgtās gazānijas pārsteidz ar savu krāsu dažādību. Īpaši labi augs jutīsies saulainā vietā.

A post shared by BungalowBiz (@bungalowbiz) on Jul 20, 2018 at 11:30am PDT


Ipomejas. Krāšņās ipompejas ir īpaši iecienīts vīteņaugs. To lapas atgādina sirsniņas. Augu var audzēt ne tikai puķudobēs, bet arī arī podos.

A post shared by Faded Velvet (@fadedvelvet) on Feb 22, 2018 at 4:12pm PST


Lantānas. Augi ziedēšanas laikā krāšņi maina savu toni. Der atcerēties, ka šis augs ir indīgs.


Pazvilā sanvitālija. Tas ir viengadīgs vasaras augs ar sīkiem, dzelteniem ziediņiem. Īpaši labi tas izskatās gar taciņām un vietās, kur nepieciešams dārzā aizpildīt vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!