Foto: Rundāles pils publicitātes attēls

Pavasaris nav iedomājams bez stādu tirdziņiem, un viens no tiem notiks jau maija vidū – skaistus stādus savam dārzam 15. maijā varēs iegādāties Rundāles pils franču dārzā, vēsta informācija Rundāles pils muzeja mājaslapā.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, pavasara tirdziņš notiks no pulksten 10 līdz pulksten 17. Tiesa, kā uzsver rīkotāji, pavasara stādu tirgus norise var tikt mainīta vai atcelta, ievērojot valdības lēmumus par epidemioloģisko situāciju valstī.

Pašlaik pasākuma rīkotāji aicina pieteikties visus tirgotājus, kas grib piedalīties pavasara tirdziņā. Pieteikšanās anketu un nosacījumus var atrast šeit. Kā uzsver organizatori, pieteikties var ne tikai stādaudzētāji, bet arī dārza aprīkojuma un dārza dekoru tirgotāji.

""Pavasara stādu tirgus Rundāles pilī" tiek organizēts, lai popularizētu Rundāles pils muzeja franču dārzu un dārzu kultūru Latvijā, vienlaikus atbalstot stādaudzētājus un dārza preču tirgotājus," teikts mājaslapā.

Portāls "Tavs Dārzs" arī atgādina, ka maija sākumā norisināsies grandiozā un tradicionālā Stādu parāde. Lielā andele, kas pērn ārkārtējās situācijas dēļ nenotika un tika pārcelta uz 2021. gadu, šogad notiks divas dienas – 30. aprīlī un 1. maijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!