Foto: Publicitātes foto
Vērtīgas zināšanas par dārza darbiem šajā nedēļas nogalē varēs smelties Tukumā, jo sestdien, 19. oktobrī, norisināsies bezmaksas seminārs dārza entuziastiem – "Smukuma seminārs".

Kā "Tavs Dārzs" uzsvēra pasākuma organizatori, šis seminārs domāts visiem ziedu mīļotājiem un dārzu cienītājiem.

Seminārs, kuru organizē Tukuma novada pašvaldība, tiek organizēts jau ceturto reizi, un šis gads nebūs izņēmums. Ik gadu semināram tiek piešķirta kāda konkrēta tēma, piemēram, 2016. gadā semināra tēma bija rozes, 2017. gadā – sīpolpuķes, bet pērn tika runāts par Tukumu kā dārzu pilsētu, kā arī augļu dārziem un to kopšanu. Savukārt šogad semināra galvenā tēma ir smukumdārzs un stāsts par latvisku dārzu.

"Smukuma seminārā" vērtīgus padomus sniegs SIA "Stādaudzētava Blīdene" vadītāja Solveiga Dzene, kā arī Salaspils nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns, kurš iepazīstinās ar latvisko dārzu vēsturiskā un mūsdienīgā skatījumā. Savukārt semināra izskaņā tiks apbalvoti Tukuma skaistāko dārzu saimnieki, kuru īpašumus vērtēja īpaša žūrija. Šeit vari aplūkot šī gada skaistākos dārzus Tukumā.

Pasākuma plāns:

  • no pulksten 10 līdz pulksten 11 lekciju "Praktiski un racionāli padomi dārza izveidei" vadīs SIA "Stādaudzētava Blīdene" vadītāja Solveiga Dzene;
  • no pulksten 11 līdz pulksten 12 ar lekciju "Latvisks dārzs" uzstāsies VZI APP "Nacionālais botāniskais dārzs" direktors Andrejs Svilāns;
  • pulksten 12 tiks apbalvoti konkursa "Tukuma smukums" uzvarētāji.

Pasākuma norises vieta: Tukuma novada domes ēka, Talsu iela 4, Tukums. Ieeja no automašīnu stāvlaukuma puses (dienesta ieejas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!