Foto: F64
Sestdien, 3. jūlijā, Cesvainē norisināsies bezmaksas seminārs "Senie kultūraugi Cesvaines parkā", kurā varēs uzzināt ne tikai to, kas ir senie kultūraugi, kādi tie bija muižu dārzos, bet arī to, kādi senie augi saglabājušies līdz mūsdienām Cesvaines parkā.

Semināru vadīs lektore un ainavu dizainere Vineta Radziņa.

Kā vēsta informācija Latvijas Piļu un muižu asociācijas mājaslapā, pasākums notiks Cesvaines kultūras namā (Pils ielā 8) un Cesvaines pils parkā no pulksten 11 līdz pulksten 13. Tas rīkots pasākuma "Vēsturisko parku un dārzu dienu" īstenošanas gaitā.

Semināra laikā tiks apskatītas šādas tēmas:

  • Kas ir senie kultūraugi?
  • Kādi tie ir bijuši Latvijas muižu parkos un dārzos?
  • Kas no senajiem augiem saglabājies līdz mūsdienām Cesvaines parkā?

Pasākuma organizatori aicina visus interesentus iepriekš obligāti pieteikt savu dalību pa tālruni: 26172637 (Cesvaines Tūrisma centrs). Pieteikšanās ir līdz 2. jūlijam.

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka jau tradicionāli vasarā norisinās vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās, un arī šis gads nav izņēmums. Visi interesenti 3. un 4. jūlijā aicināti apmeklēt muižas un pilis, kurās varēs aplūkot skaistos dārzus, parkus, klausīties saimnieku stāstos, kā arī baudīt citas aktivitātes. Pasākumu "Vēsturisko parku un dārzu dienas (VPDD 2021)" organizē "Latvijas Piļu un muižu asociācija" (LPMA). Ik gadu pasākumam ir īpaša tēma, un šogad tā veltīta paklājdobēm, lai iepazīstinātu muižu apmeklētājus ar šo dobju veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!