Foto: Kristaps Rajeckis

Arī šopavasar Siguldā notiks dārzkopju gaidītākais pasākums – grandiozā Latvijas Stādu parāde, kurā varēs iegādāties lieliskus augus savam dārzam. Lielā andele, kas pērn ārkārtējās situācijas dēļ nenotika un tika pārcelta uz 2021. gadu, šogad notiks divas dienas – 30. aprīlī un 1. maijā, liecina informācija Stādu parādes "Facebook" lapā.

Kā liecina pasākuma organizētāju publicētā informācija, XVII Latvijas Stādu parāde notiks Siguldas Svētku laukumā.

Portāls "Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Stādu parāde maijā ir iecienīts pasākums dārzkopju aprindās, jo tajā ik gadu piedalās vairāk nekā 100 stādu audzētāju no Latvijas, kuri piedāvā dažādus krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam. Andelē var atrast ne tikai lieliskus augus savam dārzam, bet tajā var iegādāties arī dārza preces un tehniku.

Pasākuma rīkotāji arī atgādina, ka tiem pasākuma dalībniekiem (tirgotājiem), kuri saglabāja iemaksātās dalības maksas un ir saņēmuši garantijas vēstuli kā apliecinājumu, visas reģistrētās vietas tiek saglabātas no 2020. gada nenotikušā jeb pārceltā pasākuma.

Tā kā Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi daudzas nozares, tai skaitā arī dārzkopību, pasākuma organizatori aicina iegādāties vēlamos stādus attālināti.

Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!