Foto: Shutterstock
Pilnīgi saprotams, kāpēc nekustamais īpašums Bulgārijā ir populārs ļoti dažādu cilvēku vidū: te var sastapt gan IT "klejotājus", gan pensionārus, gan vienkārši gribētājus padzīvot siltākās zemēs par mazāku naudu. Šī valsts Eiropas dienvidaustrumos var palielīties ar daudzveidīgām ainavām: brīnišķīgām pludmalēm, moderniem kalnu slēpošanas kūrortiem un aktīvām pilsētām, tostarp Sofiju ar tās zaļajiem bulvāriem, eleganto arhitektūru un lieliskajiem restorāniem. Un vēl Bulgārijā ir izcila cenas un kvalitātes attiecība, zemas dzīvošanas izmaksas un pieejamas nekustamā īpašuma cenas. Kā izmantot visus šos plusus?

Vai ārzemnieki drīkst iegādāties nekustamo īpašumu Bulgārijā?

Eiropas Savienības (ES) pilsoņi zemi un nekustamo īpašumu Bulgārijā var iegādāties pēc tādiem pašiem noteikumiem kā šīs valsts pilsoņi. Pārējiem noteikti dažādi ierobežojumi. Konkrēti, nedrīkst iegādāties nekustamo īpašumu ar zemi, piemēram, māju ar dārzu vai apbūves gabalu. Taču šo problēmu iespējams apiet – reģistrēt Bulgārijā uzņēmumu un nopirkt zemi uz tā vārda. Tāpat ir prasība nodzīvot Bulgārijā vismaz piecus gadus, iekams jums atļaus iegādāties lauksaimniecības zemi.

Ja esat nopietni nolēmis iegādāties dzīvokli Bulgārijā, pirmkārt jāsaprot, kam jums tas nepieciešams:

  • jūs grasāties tur dzīvot pastāvīgi;
  • jūs gribat braukt uz Bulgāriju atpūsties un dzīvot personiskajā dzīvoklī/mājā;
  • jūs plānojat ar to gūt ienākumus.

No atbildes uz šo jautājumu ir daudz kas atkarīgs, pirmkārt jau vieta, kur jūs meklēsiet piemērotu dzīvokli. Ja gribat apmesties Bulgārijā uz pastāvīgu dzīvi, labāk izvēlēties nekustamo īpašumu Sofijā vai maksimāli tuvu tai. Citas Bulgārijas pilsētas, kurās iedzīvotāju skaits pārsniedz 200 tūkstošus, – Plovdiva, Varna un Burgasa.

Ja plānojat braukt uz Bulgāriju atpūsties, vērts apskatīt valsts kūrortus – Saulaino krastu un Sveti Vlasu. Taču tad jāatceras, ka nesezonā dzīve kūrortos apstājas (tiek slēgta daļa restorānu, kafejnīcu un veikalu) un cilvēku skaits ievērojami samazinās.

Ja plānojat investēt nekustamajā īpašumā ar mērķi gūt ienākumus, jāņem vērā viss minētais un attiecīgi jāizvēlas, kur un kā gribat nopelnīt.

Nekustamā īpašuma cenas Bulgārijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!