Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 4. martā, no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 35, Rīgā) notiks Urbānais pavasaris un Sēklu tirgus. Tirgū būs sapulcējušies aktīvākie Latvijas sēklu kolekcionāri, un tirgus apmeklētāji varēs paši iesēt savus garšaugus, iestādīt dēstus un darboties radošajās darbnīcās.

Sēklu tirgū Kalnciema kvartāla kafejnīcā būs sapulcējušies aktīvākie Latvijas sēklu kolekcionāri. Pasākuma mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, kā arī veicināt augu šķirņu daudzveidību.

Ikvienam būs lieliska iespēja iepazīties ar dažādu sēklu audzētājiem, iegūt sēklas un mainīties ar tām. Piedāvājumā būs visdažādākās tomātu, gurķu, ķirbju, paprikas, salātu, pupiņu un cita veida sēklas.

Tirgū jau parādās pirmās kļavu sulas, pie zemniekiem un mājražotājiem būs atrodami dīgsti, bioloģiski audzēti dārzeņi un zaļumi, un citi pavasara vēstneši.

Foto: Publicitātes foto

No pulksten 11 līdz 12 sēklu lolotāja un sēklu bibliotēkas idejas Latvijā aizsācēja Sandras Stabinge lekcijā "Kādēļ pašiem ievākt sēklas?" Kalnciema kvartāla kafejnīcā pastāstīs, kāpēc lolot sēklas un kāpēc ir svarīgi saglabāt tieši vietējās tradicionālās sēklas. Savukārt pulksten 14 bērni un jaunieši varēs uzzināt vairāk par dažādiem sēklu veidiem un piedalīties spēlē "Atpazīsti sēklas". Galerijā visas dienas garumā notiks garšaugu stādīšana un sēklu sēšana.

Dalība visos pasākumos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!