Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tomass Jeromins, kas dzīvo Rintelnes mazpilsētā, vācu federālajā zemē Lejassaksijā, dievina Ziemassvētkus, un šogad viņš savā dzīvoklī uzstādījis 444 izrotātas eglītes, raksta "Deutche Welle".

Lai pārliecinātos, ka nepilnus 100 kvadrātmetrus plašajā dzīvoklī tik tiešām atrodas tik daudz rotājumu, kā norādīts rekorda pieteikumā, pie 55 gadus vecā Tomasa un viņa sievas Sūzanas viesojās Vācijas Rekordu institūta pārstāvji, kas atzina – jā, Jerominu ģimenes kolekcija ir jauns pasaules rekords.

Pērn Tomass un Sūzena savās mājās bija izrotājuši 420 eglītes, bet šogad atraduši vietu vēl 24 eglītēm. Rotājumi tiek mainīti ik gadu, uzsver rekordisti, piebilstot, ka eglītēs pastāvīgi deg 47 tūkstoši lampiņu.

Ziemassvētku fani savā rotāšanas mānijā neaprobežojas ar eglītēm, – dekorācijas papildina arī tematiski elementi, piemēram, tēli no "Zvaigžņu kariem" vai gumijas pīlītes. Eglītes, kas ārpus sezonas tiek glabātas nama bēniņos, Tomass dzīvoklī sāk nest jau laikus – no 1. augusta, jo kopumā tajās jāiekar 72 tūkstoši bumbiņu. Lielākā Jerominu ģimenes egle ir trīsarpus metrus augsta, tā ir piestiprināta pie griestiem.

Interesanti gan, cik Tomass maksā par elektrību?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!