Foto: Publicitātes attēli
Nedēļas nogalē Rīgā, Lastādijas pagalmā, norisināsies darbnīcu dienas, kas iepazīstinās interesentus ar radošiem un praktiskiem risinājumiem, kā radīt mēbeles un vides objektus, izmantojot otrreizējus materiālus. "Zero Waste" idejas aktīvisti 19. un 20. maijā aicina kopīgi domāt par pašradītu pilsētu, publisko telpu un savas darbības atstāto ekoloģisko pēdu.

"Atverot sabiedrībai neapdzīvotās ēkas, mēs attīstām ideju par "paštaisītu pilsētu"" – par iespēju cilvēkiem pašiem veidot savu pilsētvidi, attīstīt uz sadarbību un dalīšanos balstītu kultūru," stāsta "Free Riga" pārstāve Alise Ziemule.

Sestdien, 19. maijā, no pulksten 11 visas dienas garumā būs iespēja darboties atvērtajā darbnīcā, dodot otru dzīvi tādiem materiāliem kā paletes, demontēti dēļi, pagrabos un bēniņos atrastas lietas, ikvienam būs iespēja paša rokām ar meistaru palīdzību tikt pie soliņa, uztaisīt palešu grāmatplauktu, beidzot salabot savu virtuves ķeblīti ar šķībo kāju vai realizēt kādu citu sen kārotu ideju.

Toties svētdien no pulksten 11 pasākuma organizatori, "Free Riga Lastādijas" jeb tuvējās Maskavas priekšpilsētas rezidenti, sociālais uzņēmums "Zero Waste Brothers" un "Repair cafe Rīga", aicina pievienoties Lastādijas pagalma iekārtošanā, praktiski apgūstot brīvdabas skatuves būvniecību, par galveno materiālu izmantojot paletes. Ierīkotā teritorija būs publiski pieejama dažādiem pasākumiem – darbnīcām un koncertiem, bet pirmā skatuves iesildīšana notiks jau 1. jūnijā ar vairāku mūzikas grupu uzstāšanos.

Pasākuma norises vieta: Rīga, Turgeņeva ielā 15.

Darbnīcas tiek īstenotas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkursa atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!