Foto: Publicitātes attēli

Jau ierasts, ka visiem, ar dārzkopību saistītajiem entuziastiem, rudens asociējas ar vērienīgu pasākumu – Rudens stādu parādi. Arī šis gads nav izņēmums, un Stādu parāde norisināsies Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, šogad – 24. septembrī no pulksten 9 līdz 16.

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?". Plašāku informāciju iespējams iegūt ''Stādi''.

Dalībnieku reģistrācija pasākumam uzsāksies ar Stādu audzētāju biedrības biedriem no šā gada 1. augusta, savukārt no 15. augusta – pārējiem dalībniekiem, tajā skaitā amatniekiem un mājražotājiem.

Reģistrācija pasākumam notiks līdz šā gada 16. septembrim, ja līdz šim laikam vēl būs pieejami brīvi tirdzniecības laukumi.

Reģistrācijas kārtība saglabājas nemainīga – dalībnieks pasākuma mājas lapā ''Stādu parāde'' lejupielādē pieteikuma anketu un nolikumu.

Amatniekiem un mājražotājiem papildus pieteikuma anketai un nolikumam jānosūta produkcijas foto. Amatnieku un mājražotāju tirdzniecības moduļiem, pasākuma organizators rīkos dalībnieku atlasi – no 15. līdz 31. augustam tiks apkopoti pieteikumi uz amatnieku un mājražotāju tirdzniecības laukumiem. Līdz 5. septembrim tiks reģistrēti atlasītie dalībnieki pasākuma mājas lapā ''Stādu parāde'', par to informējot dalībnieku pieteikuma anketā norādītajā e-pastā. Organizatoram nav pienākums informēt par reģistrācijas atteikumu dalībnieku, kurš nav izturējis atlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!