Foto: DELFI

Ik gadu oktobrī gaidīts pasākums ir Latvijas ķirbju čempionāts, un arī šogad tiek meklēta Latvijas smagākā oga. Jau 16. gadu SIA "Maxima Latvija" aicina ķirbju audzētājus pieteikt sava dārza iespaidīgākos ķirbjus.

Kā portālu "Māja&Dārzs" informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule, ķirbjus konkursam var pieteikt līdz piektdienai, 15. oktobrim, pulksten 12, nosūtot ķirbja apkārtmēru gan horizontāli, gan vertikāli, kā arī dižogas atrašanās vietu un savu kontaktinformāciju uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts"". Tāpat ķirbjus var pieteikt, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru darba dienu no pulksten 8 līdz 22). Pasākuma rīkotāji sola līdz 15. oktobra vakaram sazināties ar pretendentiem, kuri būs iekļuvuši finālā.

Kā pastāstīja Dupate-Ugule, šogad kopā ar saimniecību "Ezerkauliņi" ir izveidota vēl viena konkursa kategorija tieši jaunajiem saimniekiem "Mazpulcēniem", kuri savā starpā sacentīsies gan par "Skaistākā", gan par "Smagākā" ķirbja nomināciju. "Mazpulcēni" savai kategorijai var pieteikties, rakstot uz mazpulki@inbox.lv.

Latvijas ķirbju čempionāta uzvarētāji tiks noskaidroti 21. oktobrī, pulksten 11. Jau 16. gadu 10 pašus smagākos ķirbjus mērīs Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā.

"Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka pērn "Latvijas lielākā ķirbja čempionāta" gods tika Ingrīdas Kuzmickas izaudzētajan ķirbim Dobelē. Tas svēra 226,5 kilogramus, savukārt tā apkārtmērs sasniedza 312x270 centimetru. 2019. gadā "Latvijas lielākā ķirbja čempionāta" laurus plūca 329,5 kilogramu brangs milzenis no Kuldīgas puses, kuru izdevās izaudzēt Gundegai Neimanei. Vērienīgās dižogas apkārtmērs sasniedza 335x319 centimetru. Savukārt 2018. gadā konkursā tika noskaidrots jauns ķirbja rekords Latvijā. Uzvarēja Luīzes Neimanes izaudzētais ķirbis Kuldīgas novadā, kura svars bija 574 kilogrami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!