Foto: Shutterstock

Dobeles Dārzkopības institūts ir ne tikai slavens ar skaistajiem ceriņu svētkiem, bet arī ar augļu koku daudzveidību. Jau šo sestdien, 5. oktobrī, Dārzkopības institūtā jau astoto gadu norisināsies vērienīgs pasākums – Dobeles Ābolu svētki, kurā tiks daudzināti āboli.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Dobeles pilsētas kultūras nama pasākumu producents Rihards Gāle, šis būs Latvijas sulīgākais festivāls, kurš apmeklētājus šo sestdien gaidīs no pulksten 10 līdz pulksten 14.

Pasākuma laikā būs iespēja sastapt novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, kas piedāvās labāko no Dobeles novada. Gāle skaidro, ka šīs ražas svinības būs izglītojoši izklaidējošs kultūras pasākums, kurā ābolu tematika ieņems goda vietu gan sporta un prāta aktivitātēs, gan atrakcijās maziem un lieliem, izklaides un muzikālajā buķetē, gan arī dārzkopības ekspertu ekskursijās un konsultācijās.

Ābolu svētkos tiks pasniegts arī īpašs "Ābolu ordenis". To saņems cilvēki, kuriem ir īpaši nopelni Latvijas augļkopības attīstībā.

Tāpat pasākuma laikā varēs ne tikai iegādāties dažādus labumus un stādus tirdziņā, bet arī klausīties izzinošas lekcijas. Tajās eksperti dalīsies savās zināšanās un pieredzē pārtikas tūrisma, mārketinga, inovatīvas dārzkopības un pārtikas jomā. Pasākuma pārstāvis arī atklāja, ka Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas sadarbības projekta ietvaros būs iespēja nobaudīt katras dalībvalsts tipiskākos sezonālos produktus un ražojumus. Kā stāsta Gāle, kopumā 60 dažādi zaļās lauksaimniecības pārstāvji rādīs savas valsts augļu, ogu, dārzeņu, biškopības, piena un gaļas produktu daudzveidību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!