Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sestdien, 17. februārī, pulksten 12 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs aicina piedalīties ekskursijā "Botāniskā dārza ziedošie stāsti: acālijas" un baudīt acāliju ziedoni Latvijas lielākajā acāliju kolekcijā, kā arī izzināt citus interesantākos augus. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Februāris ir laiks, kad LU Botāniskajā dārzā vērojams krāšņa glezna – Acāliju māju pepilda košu ziedu kupenas. Plašāku ieskatu šī gada acāliju ziedēšanā var aplūkot šeit. Kolekcija pakāpeniski veidojusies jau kopš 1956. gada. LU Botāniskā dārza acāliju kolekcija ir lielākā Latvijā un ir uzskatāma par ievērojamu arī Eiropas mērogā.

Ekskursijas dalībnieki varēs tuvāk iepazīt krāšņo ziemas ziedētāju stāstu – uzzināt, kā Tālo austrumu ziedaugi nonāca Eiropā, kuri acāliju krūmi LU Botāniskajā dārzā sasnieguši jau 60 gadu vecumu, kuras acāliju šķirnes radītas tepat, Latvijā, un, protams, baudīt krāsu pārpildītās Acāliju mājas noskaņu.

Gids ekskursantus iepazīstinās arī ar citiem interesantākajiem augiem, kas apskatāmi LU Botāniskajā dārzā. Ekskursijas laikā varēs iepazīt simtgadīgas palmas un kaktusus, aplūkot skujkokus, kuru čiekuru svars var sasniegt pat 10 kilogramus, un augus, kas spēj augt bez augsnes un saknēm. Februāra vidū sezonu sāks arī LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja, kur iespēja paviesoties būs arī ekskursijas dalībniekiem.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš, zvanot 67450860 (darba dienās 9-17) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit. Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots. Ekskursijas ilgums aptuveni 1.5 h. Dalības maksa ekskursijā – 3 eiro. Papildus jāiegādājas ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam dalība ekskursijā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!