Jau desmito gadu pēc kārtas notiks ''Latvijas lielākā ķirbja čempionāts", kurā čempionāta organizētāji, veikalu tīkls "Maxima Latvija", aicina pieteikties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kura dārzā šosezon izaudzis ražena izmēra ķirbis. Pieteikties čempionātam iespējams līdz 20. oktobrim.


''Latvijas lielākā ķirbja čempionāts'' norisināsies jau desmito gadu pēc kārtas, lai noskaidrotu raženākos Latvijā izaudzētos dārza karaļus – ķirbjus. Šogad čempionāts notiks 27. oktobrī jau ierastajā vietā – Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur ikviens varēs noskaidrot, vai iepriekšējā gada rekords – dagdēnietes Innas Kozlovskas izaudzētais 232 kilogramus smagais ķirbis – tiks pārspēts vai nē.

"Latvijas lielākā ķirbja čempionātam šis ir jubilejas gads, tāpēc gan uzvarētājiem, gan dalībniekiem, kā arī līdzi jutējiem tiks nodrošināts ne tikai sacensību gars, bet arī patīkami pārsteigumi," stāsta SIA ''Maxima Latvija'' komunikācijas vadītājs Jānis Beseris, norādot, ka ķirbis kā dārzenis pēdējo gadu laikā Latvijā ir ieguvis arvien plašāku atpazīstamību un pielietojamību, tāpēc čempionāta laikā tiks likts uzsvars uz interesantiem ķirbja izmantošanas veidiem.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru jānorāda pieteikuma anketā. Anketa aizpildāma šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!