Foto: Instagram

Ziemassvētki nav iedomājami bez zaļās svētku rotas, bet, ja esi nolēmis, ka šogad tavās mājās Ziemassvētku eglīte nebūs klasiska, tad radošas un alternatīvas idejas vari smelties no "Tava Māja" sarūpētajiem padomiem.

Nekur nav teikts, ka eglītei jābūt cirstai un gādātai no meža. Var, protams, eglīti iznomāt vai iegādāties podiņā, bet, ja šim gribi teikt stingru "nē", tad svētkos mājās jāienes eglītes alternatīva –pašu taisīta svētku rota no dažādiem materiāliem. Turklāt – no šādas eglītes nebirs skujas, kā rezultātā atkritīs klapatas par skuju novākšanu.

  • Šeit un šeit varēsi atrast vēl virkni ideju, lai izveidotu oriģinālu svētku kociņu.

Dažādas interesantas idejas sarūpējuši "Instagram" lietotāji, kas pierāda to, ka radošumam nav robežu. Eglīti var izveidot ne tikai no papīra, koka, bet arī pat pudeļu korķiem un citām lietām.

Eglīti var izveidot arī uz sienas. Talkā ņem papīra loksnes, līmlapiņas un saspraudes. No līmlapiņām varēsi veidot "eglītes virtenes", bet saspraudes kalpos kā alternatīva bumbuļiem.

View this post on Instagram

A post shared by Green Hat (@greenhatlife) on Dec 13, 2018 at 8:32am PST

Ja esi prātojis, ko gan iesākt ar pudeļu korķiem, tad šeit ir ļoti labs risinājums – uztaisi no tiem svētku eglīti! Pudeļu korķu galiņus var nokrāsot dažādās krāsās, pielīmēt spīdumus, zvaigznītes, bet galotnē uzlikt dekoratīvu zvaigzni.

View this post on Instagram

A post shared by Dani Molinero (@dmcosgaya) on Dec 11, 2018 at 1:50pm PST

Lūk, piemērs stilizētai Ziemassvētku eglītei, kura izveidota no trepēm. Atliks vien ap tām aptīt lampiņu virteni – neparastais svētku dekors būs gatavs!

View this post on Instagram

A post shared by Lynne Lambourne (@lynnelambourne) on Nov 12, 2018 at 10:50am PST

Grāmatu mīļiem var sanākt iespaidīga eglīte no mājas bibliotēkas. Grāmatas jāsaliek būs kaudzītē, kā arī jāpapildina ar krāsainām eglīšu virtenēm vai dekoriem.

View this post on Instagram

A post shared by My Friends Are Fiction 🇺🇸 (@myfriendsarefiction) on Dec 14, 2018 at 2:03pm PST

Arī telpaugs var kļūt par alternatīvu eglītei. Tikai tādā gadījumā jābūt piesardzīgam, jo jālūko auga labsajūta, proti, vai tam nekarst lapas no lampiņu virtenēm. Šeit vari smelties telpaugu speciālistes padomus, lai savam augam nenodarītu ļaunu ar svētku rotājumiem.

View this post on Instagram

A post shared by Patty (@beauty_and_the_plant) on Dec 9, 2017 at 6:24am PST

Pierādījums tam, ka eglīti var izveidot pat no bungām. Tās saceļ vienu virs otras un izrotā ar spilgtu lampiņu virteni.

View this post on Instagram

A post shared by Lindsey Hunt (@lindseyhuntmusic) on Dec 7, 2018 at 5:13pm PST

Eglītes izveidē droši iesaisti arī mazos ķiparus! Piemēram, eglīti no tualetes papīra ruļļiem varat izveidot kopā. Bērniem viennozīmīgi patiks krāsot rullīšus un rotāt neparasto kociņu.

View this post on Instagram

A post shared by ⒹⒾⓎ ⒶⒸⒸⓄⓊⓃⓉ (@_d_i_y_1) on Dec 6, 2013 at 4:11pm PST

Nedaudz piņķerīgāks un darbietilpīgāks process būs eglītes izveide no bumbuļiem, kas sastiprināti pie griestiem. Lai radītu šādu eglīti, jāapbruņojas ar lielu pacietību un gribasspēku.

View this post on Instagram

A post shared by Kristina (@ldlmissy) on Dec 1, 2015 at 4:59pm PST

Stilizēta eglīte no zariem vai malkas - kāpēc ne? Pēc tam šo eglīti varēs izjaukt un izmantot kā kurināmo. Vai arī aiznest uz dārzu, kur tā kalpos kā dekors līdz pavasarim.

View this post on Instagram

A post shared by Mazasis Buda (@miglegr) on Dec 15, 2015 at 12:30pm PST

Tāpat eglīti var izveidot arī no zariem. Lūk, radošs piemērs, ka arī nogriezts zars var kalpot par alternatīvu eglītei, ja vien tas ir ielikts podiņā, kārtīgi nostiprināts un izrotāts.

View this post on Instagram

A post shared by Viviana Cepeda (@vivicepeda) on Dec 16, 2016 at 1:20pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!