Foto: Bulduru Tehnikuma arhīvs
Pēdējā aprīļa sestdienā – 29. aprīlī – no pulksten 9 līdz 16 Jūrmalā, Bulduru Tehnikuma (bijušās Bulduru Dārzkopības vidusskolas) dendroloģiskajā parkā pavasarīgās noskaņās notiks Pavasara Dārza un Stādu svētki.

Pasākuma ietvaros gan skolas parkā, skolas dārzā, kā arī pašā Bulduru Tehnikumā notiks dažādas saistošas aktivitātes.

Apvienojot aptuveni 180 tirgotājus vienuviet, īstenosies vietējo stādu audzētāju un mājražotāju tirgus. Stādu tirgū būs iespēja iegādāties augļu koku, krūmmelleņu, vīnogu, dekoratīvo koku, krūmu un citu daudzgadīgu augu stādus. Tāpat arī rožu un citu daudzgadīgo puķu stādus, ziemciešu, viršu, krizantēmu un hortenziju stādus, sīpolpuķu, peoniju stādus. Tirdziņš neizpaliks arī bez garšaugu un dārzeņu stādiem, graudzālēm un pavasara puķēm.

Apmeklētājiem tiks piedāvātas dārznieku konsultācijas, kurās smelties padomus par pavasarī darāmajiem darbiem – rožu un dekoratīvo krūmu kopšanu, augļu koku, ogulāju stādīšanu uzsākot dārza sezonu.

Vienlaicīgi notiks arī vietējo mājražotāju tirdziņš, izklaides bērniem un konsultācijas par dārzā darāmajiem darbiem no tehnikuma pedagogiem.

Bērnus priecēs izjādes ar ponijiem un mazais lauku zoodārzs ar auniem, kazām, āžiem un trušiem. Apmeklētāji varēs piedalīties atraktīvās izklaidēs gan lieliem, gan maziem – spēlēt lielgabarīta koka spēles veiklībai un atjautības asināšanai. Arborista aprīkojumā un uzraudzībā uzkāpt kokā un būvēt torni no kastēm aktivitātē "Kurš augstāk?".

Pasākums notiks skolas dendroloģiskajā parkā, kurā apmeklētāji varēs iepazīties ar dendroloģiskiem retumiem, kas vairāk nekā simts gadu garumā atraduši paliekošas mājas vēsturiskajā parkā.

Ieeja pasākumā par brīvu.

Lūk, foto ieskats no dārza svētkiem aizvadītajā gadā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!