Foto: Vida Press

Ik gadu maija izskaņā Londonā tūkstošiem dārza entuziastu, floristu, arhitektu no visas pasaules pulcējas krāšņākajā dārza nozares pasākumā pasaulē – "Chelsea Flower Show" ("Čelsijas ziedu šovs"), un arī šis gads nav izņēmums. Turklāt izstādi kā allaž apmeklējušas arī smalko aprindu zvaigznes un karaliskās ģimenes pārstāvji, tajā skaitā arī karaliene Elizabete II, princis Viljams un Kembridžas hercogiene Katrīna ar savām atvasēm.

Čelsijas ziedu šovs ik gadu pārsteidz ar augu krāšņumu, no tiem veidotiem mākslas darbiem un neparastiem dārziem, kuros izvietoti iespaidīgi dārza dekori. Turklāt neatņemama sastāvdaļa ir arī labāko dārznieku un ainavu arhitektu godināšana.

Lielu uzmanību izpelnījusies arī Kembridžas hercogienes veidotā dārza daļa "Back to Nature" ("Atpakaļ pie dabas"), kuru viņa veidojusi kopā ar diviem izcilākajiem Kembridžas ainavu arhitektiem – Andrē Deivisu un Adamu Vaitu. Kā iepriekš skaidrots Kengsingtonas pils tvitera kontā, Kembridžas hercogiene dārzu radījusi, lai ģimenes varētu pavadīt vairāk laika ārā un izzināt dabu kopā. Viņas veidotajā dārza daļā ir šūpoles, neliels strautiņš, rotaļu koka ala un arī māja kokā.

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on May 18, 2019 at 2:31pm PDT


Pasākums tradicionāli notiek Čelsijā, Karaliskās slimnīcas teritorijā. Tas norisinās no 21. maija līdz 25. maijam.

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on May 20, 2019 at 12:07pm PDT

Dažas no ēkām ir pārvērstas līdz nepazīšanai, jo tās rotā ziedu kompozīcijas dažādās krāsās. Krāšņumu ieguvušas ne tikai ēku fasādes, bet arī iekštelpas, piemēram, kāpnes.

View this post on Instagram

A post shared by Fortnum & Mason (@fortnums) on May 21, 2019 at 4:38am PDT

Ziedu kupenas, kas piestiprinātas pie ēku sienām, rada sajūtu, ka mājas ir celtas no ziediem. Burvīgas krāsu pārejas un ziedu bagātība viennozīmīgi ir šī šova atslēgvārdi.

View this post on Instagram

A post shared by Holly Holden (@hollyholdendesign) on May 21, 2019 at 4:40am PDT


Ziedu šovā parādīti arī drosmīgi risinājumi, piemēram, ziedu astoņkājis, kas "uzsēdies" uz arkas. Šāds dekors viennozīmīgi pārsteigs ikvienu ciemiņu, kā arī nepaliks nepamanīts no garāmgājēju puses.


Šovā izveidoti arī paraugdārzi, kuros var smelties idejas arī sava dārziņa labiekārtošanai vai izveidei. Dārzi papildināti ar atpūtas krēsliem, lapenēm, soliņiem, dažādām skulptūrām un dažādiem augiem.

View this post on Instagram

A post shared by Davide Cerruto (@leftygardens) on May 21, 2019 at 4:55am PDT

Šinī šovā noteikti ikviens dārza entuziasts atradīs sev ko tīkamu un iedvesmojošu.

View this post on Instagram

A post shared by Tiggy Walker (@tiggywalker1) on May 21, 2019 at 4:51am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!