Foto: Shutterstock

Maijs ir smaržām piepildīts mēnesis – zied ievas, dārzā virmo tulpju un narcišu smarža, augļukoku patīkamais aromāts, kā arī reibinošie ceriņi, kas lēnām raisa vaļā savus ziedus. Šoreiz "Tavs Dārzs" savu stāstu kolekciju ir veltījis tieši aromātiskajiem ceriņu krūmiem.

Rakstu kolekcijā esam aptvēruši ne tikai interesantus faktus par ceriņiem, bet arī esam izcēluši noderīgu informāciju gan par to stādīšanu, pašu krūmu veidošanu, gan arī esam apskatījuši veicamos darbus pēc ceriņu noziedēšanas, kā arī ar speciālistu palīdzību skaidrojam, kā atjaunot vecu ceriņu krūmu.

Kad pilnā sparā zied ceriņi, tad tā vien gribas skaistos ziedus nogriezt un salikt vāzē, lai māju piepilda patīkams ceriņziedu aromāts, bet, lai ceriņi vāzē stāvētu pēc iespējas ilgāk – jāņem vērā daži knifiņi, kurus "Tavs Dārzs" atklāja Bulduru Dārzkopības vidusskolas skolotāja. Šeit vari izlasīt viņas ieteikumus, kā nodrošināt ceriņu uzglabāšanu pēc iespējas ilgāk. Starp citu – vai zināji faktu, ka, jo vairāk ceriņus lauž, jo tie bagātīgāk zied?

Foto: Irita Lazareva
Ceriņu šķirne 'Zhemchuzhina', kas pašlaik Dārzkopības institūtā lēnām raisa savus ziedus.


Ja mājās pašam nav ceriņi, tad to pasakaino aromātu vari izbaudīt arī Dārzkopības institūta skaistajā ceriņu dārzā Dobelē. Tur lēnām savus ziedus raisa Eiropas lielākā ceriņu kolekcija. Tur arī var novērot citu kultūru ziedēšanu – krūmcidonijas, kolonnābeles, ķirši ir savā zenītā! Lasi šeit vairāk par ceriņu dārza darba laiku un biļešu cenām.

Lai dārza darbiem piepildīts šis skaistais ceriņziedu laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!