Foto: Shutterstock
Kad vasara jau lieliem soļiem tuvojas izskaņai, tad laiks lēnām vākt visu bagātīgo ražu un citus labumus, kas aug dārzā – tajā skaitā arī smaržīgos un aromātiskos augus, kas vēlāk kūpēs karstās tējas krūzēs, kā arī sausos augus, kuriem vieta būs jārod vāzēs un bērnu mākslas darbos skolas vajadzībām.

Portāls "Houzz" ir apkopojis vairākas lieliskas idejas, kur interjerā var pielietot kaltētos un sausos augus. Atliek vien lēnām ķerties savam mazdārziņam klāt, novākt augus, kā arī dot tiem goda vietu mājas interjerā.

Kā skaidro portāls, tad vislabākie augi dekorēšanai ir tieši rozmarīns, salvija, timiāns, dārza pupumētra, laurs, pētersīļi, majorāns un lavanda, jo tajos ir mazs mitruma daudzums. Tāpat šo augu žāvēšana iekštelpās piešķirs patīkamu aromātu, kā arī saglabās augu košumu.

Vainagi

No svaigajiem augiem var uzpīt vainagu, kas pēc tam izkaltīs un kļūs par elegantu istabas rotu.

Skapīšu dekors

Kaltētie ziedi būs labs dekors ne tikai virtuvē vai viesistabā, bet arī citās telpās, piemēram, vannasistabā vai veļas telpā. Buntītes un zariņus var droši stiprināt klāt arī pie skapīšiem.

Griestu dekors

Aromātiskās buntītes var piekarināt arī pie griestiem, kas telpai piešķirs "rustik" stila noskaņu un mājīgumu. Savukārt virtuvē tie allaž būs pa rokai un nebūs jāmeklē plauktiņos.

Kompozīcijas traukos

Sauso un kaltēto augu kārtošana traukos ir īsta klasika. Tos vari kārtot arī slēgtos traukos, tādējādi neradot bažas, ka auga daļiņas izbārstās pa virsmām.


Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!