Labas ziņas tehnoloģiju faniem - jau labu laiku radīta "burvju" podziņa, kas viegli ļauj tikt galā ar sadzīves darbiem! Ar vieglu rokas kustību, izmantojot viedtālruni (vai tas būtu iPhone, vai jebkura Android ierīce), ir iespējams vadīt mājas ikdienu - gan pagatavot brokastis, gan ieslēgt gaisa kondicionētāju vai atslēgt durvis.

Šīsdienas apskatā - dažādas mājsaimniecības iekārtas, ko var vadīt ar viedtālruņa palīdzību.

Gaisa kondicionieris, kas patiks komforta 'vergiem'


Lai ieslēgtu bezvadu gaisa kondicionētāju "KÜHL", nav jāmeklē tālvadības pults. Ieslēgt vai izslēgt ierīci, kā arī regulēt gaisa temperatūru var, izmantojot datoru vai iPhone. Šis ir ērts variants tiem aizmāršām, kuri, izejot no mājas, regulāri piemirst izslēgt gaisa kondicionētāju. Aplikācijas ērtumu novērtēs arī tie komforta "vergi", kam svarīga noteikta gaisa temperatūra, tādēļ noregulēt sev tīkamāko "klimatu" iespējams pat īsi pirms atgriešanās mājās, lai, ienākot dzīvoklī, var atviegloti uzelpot - nekur nav tik labi kā mājās!

Krāsns, kuru var ieslēgt, nestāvot blakus


Mikroviļņu krāsnij "LG Lightwave Oven MA922MBN" ir gan konvekcijas krāsns, gan grila, gan žāvētāja, fermentizatora un pat tostera funkcijas! Arī šīs ierīces darbību iespējams kontrolēt, nestāvot blakus. Pietiks, ja pie rokas ir viedtālrunis ar atbilstošo aplikāciju!

Iededzam kamīnu, nepieceļoties no dīvāna!


"Iedegt" kamīnu, nepieceļoties no dīvāna? Jā, kādēļ gan nē? "Mājas pavards" Escea DX 1500 ir savienojams ar iPhone vai Android, pateicoties kamīnā iebūvētajam Wi-fi.

Plītiņa, kas pati pagatavos pusdienas


Elektriskā plītiņa, kuras koncepts izstrādāts "Electrolux Design Lab" konkursa ietvaros, izceļas ne tikai ar kompaktajiem gabarītiem un mazo svaru. Uzsildīt ēdienu vai pagatavot maltīti "no nulles" var arī attālināti, ja viedtālrunim ir instalēta atbilstošā aplikācija. Programma var "iegaumēt" un atkārtot gandrīz jebkura ēdiena gatavošanas algoritumu.

Durvju zvans, kas paglābs no neaicinātiem viesiem


"Gudrais" durvju zvans "DoorBot" patiks tiem, kuriem ir slinkums izlīst no iesildītas gultas vai atrauties no ikdienas darbiem, lai ielaistu mājoklī uz sliekšņa stāvošos viesus. Pateicoties iPhone aplikācijai, savrupības cienītāji varēs izvairīties no tikšanās ar neaicinātiem vai nepatīkamiem viesiem. "Zvans no ārpasaules" viedtālrunī darbojas kā parasts tālruņa zvans, turklāt "DoorBot" ir iebūvēta videokamera, kas ļauj redzēt, kas notiek aiz ārdurvīm. Ierīce un viedtālrunis savienojas ar bezvadu tīkla palīdzību, bet pats "DoorBot" darbojas, pateicoties baterijām.

Veļas mašīna, kas neprasa lieku uzmanību


Veļas mašīna "Moshi*Matic" neprasa lieku uzmanību, viss, kas nepieciešams, - ielikt tajā netīro veļu, jo pārējais notiks automātiski. Visu procesu var kontrolēt, izmantojot jebkuru Android viedtālruni, kam ir atbilstošā aplikācija. Tā kā veļas mašīnā tīrīšanas līdzekļus iespējams sapildīt ilgākam laikam, par to ikdienā nav jādomā - tālrunis ziņos, mazgāšanas līdzekļa rezerves izsīkst.

Regulē lampu atbilstoši noskaņojumam


Gaismas ķermeņa "DeLight" mobilā aplikācija ļauj regulēt apgaismojuma intensitāti atbilstoši noskaņojumam un vajadzīgajai noskaņai. Tālvadības pults lomu spēlē iPhone.

Durvju slēdzene bez atslēgas

Durvju slēdzeni "Kwikset Kevo" var atvērt bez atslēgas, tās vietā izmantojot mobilo aplikāciju, kas paredzēta iPhone 4s un iPhone 5. Viss, kas nepieciešams, jānodrošina bezvadu saikne starp viedtālruni un "Kwikset Kevo". Slēdzene piemērota jebkuras ēkas ārdurvīm - vai tā būtu garāža, vai saimniecības šķūnītis, vai māja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!