Foto: Shutterstock
Tas nekas, ka laikapstākļus pavasara gaidītākajos svētkos nesola tos labākos. Tas nebūt nav iemesls tam, lai neizrotātu māju un neradītu svētku sajūtu jau pie parādes durvīm. ''Tava Māja'' izvēlējās vairākus gaumīgus piemērus durvju vainadziņiem, kurus uztaisīt būs katram pa spēkam.

Zaļi lapu asni, tikko izplaukušas narcises, sīpolpuķes ar baltajām saknītēm un melno zemi – to visu var redzēt ne vien dobēs un apstādījumos, bet arī vainagā. Iegādājoties mākslīgos augus, varēsi izveidot glītu vainadziņu, kas derēt katru pavasari.

Ja pāri palikušas olu čaumalas, salīmē tās cieši vienu pie otras un iegūsti visai simbolisku Lieldienu dekorāciju.

Dažādos floristikas un mājlietu veikalos var iegādāties jau nokrāsotas un apgleznotas oliņas, tad nu tās var likt lietā arī vainaga darināšanā.

A post shared by Lisa🐣 (@ma_coleman) on Apr 7, 2017 at 1:11pm PDT

Iegādājoties mākslīgo ziedu zariņus, tos savīstot kopā, veikli vien iegūsi elegantu vainagu durvju rotāšanai.

Ja esi gatavs veltīt vairāk laika šai nodarbei, salasi prāvu kaudzīti zariņu un savīsti tos uz riņķi vainaga formā. Pēc tam pielīmē kaltētus augus vai iespraud dabas materiālus, kas nu kuram pieejami.

A post shared by Emelie Dammare (@edammare) on Apr 9, 2017 at 5:53am PDT

Iegādājoties putuplasta pamatni vainagam un raibas spalviņas, vari meistarot ko līdzīgu šai idejai. Spalviņas vējā plandos un radīs visai mājīgu noskaņu jau pie parādes durvīm.

Ne vienmēr jāaplīmē pilnībā viss vainags ar kādiem dekoriem, visai labi izskatīsies arī tikai vienā nelielā daļā salīmētiem rotājumiem.

Tāpat nav jāpārspīlē ar vainaga lielumu. Visai labi derēs arī neliels vainadziņš.

A post shared by Lilybets (@lilybetsflowers) on Apr 4, 2017 at 11:02am PDT

Visai vienkārši vainagu var izveidot, salīmējot vienu pie otra uz riņķi vien dažāda garuma un resnuma zariņus. Oriģinalitāti radīs vainadziņā iesēdināts putniņš, kas katram viesim liks pasmaidīt.

A post shared by Júlia Verzár (@juliaverzar) on Mar 23, 2017 at 5:53am PDT

Tā kā mežos pilnā košumā salasāmas melleņu mētras, izmanto vainaga veidošanai tās, bet dažādībai pa vidu ieliec arī dažus pūpolu zarus, un ar to būs gana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!