Foto: Shutterstock

Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi daudzas nozares, tajā skaitā arī ziedu salonus un stādaudzētavas. Arī Lielbritānijā pieprasījums pēc augiem ir krietni sarucis, kā rezultātā stādaudzētavas būs spiestas iznīcināt savus lolojumus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Tuvākajās dienās un nedēļās miljoniem augu, krūmu un koku varētu nonākt atkritumos, vēsta medijs. Kā skaidro BBC, tas viss tāpēc, ka pieprasījums pēc augiem ir sarucis. Ārkārtējās situācijas dēļ slēgti arī dārzu centri un audzētavas.

Satraukumu par notiekošo nozarē paudusi Dārzkopības asociācija (The Horticultural Trades Association (HTA) ), kura lūgusi Lielbritānijas valdībai finansiālu palīdzību 250 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, lai pasargātu dārzkopības nozari no kraha. Arī HTA vadītājs Džeimss Berness BBC norādīja, ka nozari ir "skārusi perfekta vētra".

BBC sazinājās arī ar "Seiont Nurseries" audzētavas direktoru Neilu Alkoku, kurš atklāja, ka pašlaik tiek atcelti pasūtījumi. "Šim vajadzētu būt darbīgākajam laikam visa gada laikā. Pagājušajā nedēļā mums vajadzēja būt pašam darbīgākajam laikam mūsu uzņēmuma vēsturē, bet tad ieradās koronavīruss," tā audzētājs. "Mazumtirdzniecības ķēde mums apstājās."

Medijs gan skaidro, ka glābiņš nav pat augu pārdošana internetveikalos.

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka arī Lielbritānijā ziedu tirgotāji spiesti iznīcināt savu krāšņo produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!