Foto: Shutterstock
Ierasts, ka iekaramajos grozos allaž skaisti izskatās petūnijas un citas puķes, bet – kāpēc nepamēģināt tajos sastādīt arī kādus augļus vai dārzeņus?

"Tavs Dārzs" piedāvā pāris idejas no portāla "Goodhousekeeping," kuros apkopoti augļi un dārzeņi, kas lieliski izskatīties, ja būs iestādīti iekaramajos grozos vai puķupodos.

Šādi iekārtiem augiem arī ir liels pluss – tie ne tikai kalpos kā skaists dekora elements, nevajadzēs veidot īpašas dobes, bet arī nevajadzēs pieliekties, lai tos nolasītu. Tikai atceries, ka stipra vēja laikā labāk noņemt iekārtos augus, jo nenoņemšanas gadījumā no ogām nebūs ne miņas.

Zemenes

Lai gan allaž tiek lauzti šķēpi par to, vai zemeni par ogu saukt ir pareizi vai nepareizi – skaidrs ir tas, ka sarkanās ogas ir ļoti veselīgas un garšīgas. Podiņos tās pie mājas vai lapenes sienas izskatīsies ļoti kārdinoši, un tā vien gribēsies stiept roku sarkano skaistuļu virzienā.

Foto: Shutterstock

Salāti

Kāpēc gan iekaramajos podiņos nestādīt salātus? Tie samērā ātri izaugs, kā arī neprasīs lielas rūpes. Portāls iesaka salātus miksēt arī ar citiem augiem, kas piešķirs iekaramajam podiņam neparastāku izskatu.

Foto: Shutterstock

Ķiršu tomātiņi

Sārtie tomāti izskatīsies izcili labi iekaramajā grozā. Īpaši labi tie izskatīsies ne tikai zaļi, bet arī tad, kad sāks viens pēc otra gatavoties. Nebūs nemaz jāiet uz siltumnīcu, lai ātri paņemtu salātiem nepieciešamās sastāvdaļas.

Foto: Shutterstock

Meksikas gurķis

Neparastā izskata gurķis, kas izskatās pēc arbūza, viennozīmīgi piesaistīs viesu uzmanību. Tas nav tikai dekoratīvs augs, bet arī to var lietot uzturā. Vairāk par gardēžu pasaules jaunumu vari lasīt šeit.

Foto: Shutterstock

Garšaugi

Garšaugi podiņos dos patīkamu aromātu. Atceries, ka vari miksēt dažāda veida garšaugus kopā, nevis stādīt vienā podā tikai vienas šķirnes augu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!