Foto: Shutterstock
Kas vienam lieks – citam var būt noderīgs! Ja mājās stāv kaudzes ar nevajadzīgiem žurnāliem, laikrakstiem, vecām grāmatām vai papīriem, tad tos nemet ārā, bet nogādā biedrībai "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"". Biedrība aicina vest nevajadzīgo makulatūru, lai tai dotu otro dzīvi, radot no tās jaunas lietas.

Kā teikts biedrības "Facebook" lapā, specializētajā un jaunajā darbnīcā "RB radošā telpa" viņi ir sākuši jaunu nodarbošanos – papīra pārstrādi. "No pārstrādātā papīra radīsim jaunas foršas lietas, bet to, kas nebūs noderīgs, sasmalcināsim un nodosim makulatūrā," tā biedrība. Biedrība informē, ka viņi bez maksas pieņem ofisa papīru, žurnālus, avīzes, kartonu, kartona kastes, vecas grāmatas, ja tās ir zaudējušas saturisko savu vērtību. Darbnīcā atvestā makulatūra tiks sašķirota un atkniedēta.

Kur makulatūru ziedot un kā to nogādāt? Biedrība ļoti novērtēs, ja makulatūra tiks atvesta uz radošo darbnīcu, kas atrodas Rīgā, Maskavas forštatē. Makulatūras vedējiem gan iepriekš jāpiesakās, zvanot uz pa tālruni: 28451510. Biedrība aicina zvanīt darba dienās no pulksten 9 līdz pulksten 17.

Kā liecina informācija Latvijas Cilvēktiesību centra mājaslapā, Rīgas pilsētas biedrības "Rūpju bērns" darbības mērķis ir personu ar garīga rakstura traucējumiem dzīves kvalitātes uzlabošana, kā arī atbalsta sniegšana ģimenēm, kurās aug bērns ar garīga rakstura traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!