Foto: DELFI

Ārkārtas situācijā Latvijā arī Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs Rīgā un Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) Salaspilī apmeklētājus informē par izmaiņām – augu mājas (oranžērijas) varēs apmeklēt, uzrādot vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Ņemot vērā "Covid-19" izplatību, "Māja&Dārzs" aicina rūpīgi izvērtēt vajadzību apmeklēt publiskas vietas un šajā laikā būt piesardzīgiem, saudzējot gan sevi, gan citus.

Darba laiks

LU Botāniskais dārzs oktobrī, novembrī un decembrī darbojas kā ierasts – katru dienu no pulksten 10 līdz pulksten 16. Šeit vari aplūkot LU Botāniskā dārza cenrādi.

NBD Salaspilī arī darbojas kā līdz šim – no pulksten 9 līdz pulksten 18. Šeit vari izlasīt vairāk par darba laiku un cenām.

Augu māju un siltumnīcu apmeklējums

LU Botāniskā dārza un NBD pārstāvji sociālajos tīklos informē, ka augu mājas, oranžērijas un siltumnīcas var apmeklēt, uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Savukārt bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.
Tāpat apmeklētājiem:

  • augu mājās, siltumnīcās vai oranžērijās jāvelk sejas maskas (izņemot pirmsskolas vecuma bērnus);
  • jāievēro distance no citiem apmeklētājiem un dārza darbiniekiem.

Āra teritoriju apmeklējums

Gan LU Botāniskā dārza, gan NBD āra teritoriju var apmeklēt bez Covid-19 pārslimošanas, vakcinācijas vai testēšanas sertifikāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!