Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 3. oktobrī, Bulduru Dārzkopības vidusskolas vēsturiskajā parkā notiks jau tradicionālie Rudens ražas svētki, kuru laikā varēs ne tikai iegādāties krāšņus stādus savam dārzam, bet arī dažādus amatnieku darinājumus un gardumus.

Andele notiks no pulksten 9 līdz pulksten 16.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāve Sanita Spure, visa pasākuma garumā parka tirdziņā pie amatniekiem, zemniekiem un dažādu arodu pratējiem būs iespēja iegādāties daudzveidīgu produkciju. Kopumā uz tirdziņu būs sabraukuši vairāk kā 100 dažādi amatnieki un mājražotāji un stādu audzētāji. Ražas svētkos ar vērtīgiem padomiem dalīsies arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēji, kuri konsultēs apmeklētājus par dārzos darāmajiem darbiem, augu audzēšanu un pavairošanu.

Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāve norāda, ka būs aktivitātes gan lieliem pasākuma apmeklētājiem, gan maziem, piemēram, varēs spēlēt lielgabarīta koka spēles veiklībai un atjautības asināšanai, piedalīties ķirbja velšanas stafetē, būs iespēja pabarot trusīšus vai kaziņu un braukt ponija mugurā.

Tāpat pasākuma laikā notiks vēl arī meistarklases un konkursi. Kā stāsta Spure, būs rudens floristikas demonstrējumi, tai skaitā no rudens lapām varēs pagatavot rozes, tāpat varēs droši uzkāpt kokā kopā ar arboristu, kā arī ņemt dalību citās meistarklasēs. Pasākumā būs arī rudens velšu degustācijas un ražas izstāde. Šeit var aplūkot pasākuma programmu un meistarklašu laikus.

Spure iesaka pasākuma apmeklētājus aplūkot un izstaigāt arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas vēsturisko parku, jo tajā ir dendroloģiski retumi. Īpaši skaisti rudenī ir sarkanlapu ozoli, romantiskais skats pār dīķi uz veco skolas ēku.

Ieeja pasākumā, autostāvvietas un iebraukšana Jūrmalā ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!