Čiekuri, šķiet, vienmēr būs aktuāli, jo tie piestāv jebkuram interjeram, dekoram un jaunam paņēmienam mājas rotāšanā. Lai arī čiekuri paši par sevi ir ļoti skaisti, ir neskaitāmi daudz skaistu ideju, kā tos papildināt un izmantot mājas dekorēšanā. Turklāt, čiekuri ir visiem pieejami un dažkārt tiek salasīti tik daudz, ka nav ideju to izmantošanā. Te nu būs pāris oriģinālas idejas čiekuru godināšanā.

Paši par sevi

Ja šķiet, ka čiekuri ir skaisti paši par sevi, un negribas tos ne krāsot, ne citādāk pārveidot, tie lieliski iekļausies interjerā arī ar savu dabisko izskatu. Ieliec tos lielos, stikla traukos, izkārto tos lēzenā dekoratīvajā šķīvī, izrotā lielo virtuves galdu ar čiekuriem pa vidu, vai saliec tos apkārt svecēm, lai tie radītu skaistas ēnas, svecēm degot. Izkārto tos gar kamīna vai krāsns malu līdzās kadiķu zariem, un tiks radīta īsta svētku noskaņa.

Čiekuru vainags

Jāatzīst, ka šis ir viens no populārākajiem čiekuru izmantošanas veidiem, bet tas tikai tāpēc, ka šādi tie izskatās vislabāk, un nav nepieciešams nekas vairāk, lai izveidotu pie durvīm un logā iekarināmu, pie krāsns iekārtu vai vienkārši uz galda novietojamu vainagu. Turklāt, Ziemassvētku sarkanajiem un zaļajiem toņiem čiekuri īpaši piestāv, tāpēc vaiangu papildinot ar svētkiem pieskaņotēm lentēm, būs vairāk kā oriģināli.

Iekārti

Tā kā čiekuri ir diezgan viegli pakļaujami dažādos iesiešanas veidos, tad ar lentīšu palīdzību tos var dažādi iekārt logos, virs galda, pie kamīna, gar sienām vai pie spoguļa. Dažreiz šķiet, ka iekārtā veidā tie izskatās daudz greznāk, nekā salikti vienā traukā, jo tādā veidā tos var aplūkot visā savā godībā. Lai čiekuri izskatītos vēl greznāk, tos vari nopūst ar sudraba, zelta vai balto krāsu, tad tie izkatīsies greznāki un ar zvaigžņu lietu nolijuši, radot svētkiem atbilstošu noskaņu. Čiekuru izvēle ir arī viens no egles rotāšanas paņēmieniem, īpaši tad,ja čiekuri ir nopūsti ar kādu krāsu, lai tie uz egles fona vairāk izceltos.

Viens no čiekuru iekāršanas skaistajiem veidiem ir katra čiekura iesiešana lentītē un tad vairākas šādas lentes saliekot kopā, var izveidot dekorāciju, ko iekārt pie ārdurvīm. Tiks aizvietots durvju vainags un noteikti nepaliks nepamanīts.

Čiekuru pārvērtību ieviešanā vari iedvesmoties no 2013. gada apkopotajām idejām bilžu slaidrādes video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!